Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Soihtuköynnökset

(Ampelfackelsläktet)

Aescynanthus

Soihtuköynnökset Aescynanthus

Soihtuköynnökset ovat huonekasveja, joilla on paksuhkot, mehevät ja tummanvihreät lehdet. Kukat ovat torvimaiset ja väriltään oranssit, punaiset tai purppurat. Yleisimmin soihtuköynnöksiä käytetään amppelikasveina.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30 cm

Värit:

Punainen Oranssi Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Soihtuköynnökset Aescynanthus

Soihtuköynnökset ovat pääasiassa köynnöstäviä tai puolittain jäykkävartisia kasveja. Luonnossa useimmat niistä kasvavat sademetsän puiden päällyskasveina. Huonekasvina soihtuköynnöksen versot kasvavat noin puolen metrin mittaisiksi. Yleisimpien huonekasvilajien lehdet ovat paksut ja nahkeat. Lajikkeesta riippuen ne voivat olla 2-6 cm pitkiä. Lehdet ovat soikean muotoisia. Kukat ilmestyvät tiiviinä kimppuina versojen päihin, lajista ja kasvuoloista riippuen keväällä, kesällä tai syksyllä. Joskus soihtuköynnös voi kukkia parikin kertaa vuodessa.

Soihtuköynnökset viihtyvät parhaiten amppelissa valoisassa ja lämpimässä paikassa, noin 20–25 asteessa. Soihtuköynnökset menestyvät myös puolivarjossa tai kohtalaisesti varjossa, mutta eivät kestä suoraa auringonpaistetta. Sopiva multa soihtuköynnöksille on Kekkilä Kukkamulta tai Kekkilä Viherkasvimulta.

Soihtuköynnöksiä kastellaan säännöllisesti, mutta mullan annetaan kuivahtaa kastelujen välillä, sillä liika vesi on suoranaiseksi haitaksi kasville. Kasvia lannoitetaan kerran kuussa Kekkilä Viherkasviravinteella tai Kekkilä Kasviravinteella keväästä syksyyn.

Soihtuköynnökset pitävät suihkuttamisesta kasvukaudella. Jos kasvi on liian kuivana kasvukaudella, se on altis lehtikirvoille. Kukinnan aikana suihkutus ja kasvin siirtely saa kukat putoamaan.

Soihtuköynnöksen lepokausi talvella viileässä, 12–18 asteessa, edistää seuraavaa kukintaa. Talvella soihtuköynnöksiä kastellaan niukasti.

Kasvin multa vaihdetaan uuteen multaan 2 – 3 vuoden välein keväällä. Pitkäversoiseksi kasvaneen vanhan yksilön voi leikata.

Soihtuköynnöstä voi lisätä keväällä lepokauden jälkeen pistokkaista tai taivukkaista. Juurtumista edistää noin 25 asteen lämpö.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.