Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Suklaakosmoskukka

(Chokladblomma)

Cosmos atrosanguineus

Suklaakosmoskukka Cosmos atrosanguineus

Suklaakosmoskukan sävyltään tummanpunaisesta kastanjanruskeaan vaihtelevat kukat tuoksuvat vaniljaisen suklaalle. 3-5 cm levyiset kukat kohoavat pitkissä kukkavanoissa ilmavana lehdistön yläpuolelle.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30 - 60 cm

Värit:

Punainen Tummanvioletti Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Suklaakosmoskukka Cosmos atrosanguineus

Tummanpuhuva suklaakosmos pitkine, ilmavine kukkavanoineen on tehokas sävyntuoja kesäkukkaistuksiin ja kukkaryhmiin. Se sopii yhdistettäväksi matalampien kasvien rinnalle, yksittäiskasviksi ja vaaleampien sekä kirkasväristen kasvien kanssa. Kukkien suklainen tuoksu voimistuu kesäpäivinä iltaa kohden.

Kasvin lehdistö on tumman- tai punavihreä ja rehevä. Lehdet ovat 5-7 cm pitkiä, sulkasuonisia. Kukkavanoineen kasvi saa korkeutta 30-60 cm. Kukkii kesäkuusta lokakuuhun.

Viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla. Se viihtyy ilmavassa ja ravinteikkaassa Kekkilä Kesäkukkamullassa. Taimet istutetaan 20-30 cm välein. Juurakoita ja taimia on saatavilla keväisin puutarhamyymälöissä.

Kasvia kastellaan säännöllisesti, sen voi antaa kuivahtaa kastelujen välillä. Kastelun yhteydessä lannoitetaan miedolla Kekkilä Kesäkukkaravinne-liuoksella.

Kukkineet kukat kannattaa poistaa, jotta kukinta pysyy runsaampana.

Voi talvettaa viileässä varastossa jossa ei ole pakkasta. Juuripaakut voi keväällä jakaa. Keväisin juurakot istutetaan uuteen multaan.

Etsi