Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Sulkasaniainen

’Duffii’ Nephrolepis cordifolia

Sulkasaniainen ’Duffii’ Nephrolepis cordifolia Sulkasaniainen

Sulkasaniainen on sirokokoinen viherkasvi, joka on kotoisin Australian ja Aasian trooppisista metsistä. Sulkasaniainen voi ilman kosteustilanteesta ja maaperästä riippuen kasvaa päällyskasvina, kivien päällä, kivien koloissa ja muissa sopivissa paikoissa, joissa löytyy sopivasti kosteutta.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

25 cm

Värit:

Valkoinen

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Sulkasaniainen ’Duffii’ Nephrolepis cordifolia Sulkasaniainen

Sulkasaniainen on saniaisista melko kestävä ja sietää vähän laiminlyöntiäkin. Se on kompakti ja sirokokoinen, joten sopii erinomaisesti viherkasviksi. Se menestyy hyvin tavallisessa huoneilmassa, mutta jos huoneilma on kovin kuivaa, sumuttele tai suihkuta kasvia säännöllisesti.

Sulkasaniainen viihtyy lievästi happamassa maassa, joten voit istuttaa sen esimerkiksi Kekkilän Kukkamultaan, jota kevennät Viherkasvisoralla. Kasvualustan on hyvä olla ilmavaa ja vettä läpäisevää. Sijoita ruukku hajavalon tai puolivarjon paikalle, esimerkiksi itä-ikkunalle tai pohjoisikkunalle, jossa kasvi saa nauttia aamun tai illan auringosta. Sulkasaniainen sopii myös hyvin lasipurkkiin tai terraarioihin istutettavaksi.

Kastele sulkasaniaista säännöllisesti. Älä anna mullan kuivua kasteluiden välissä, vaan korkeintaan kevyesti pinnalta.

Saniaiset eivät kaipaa runsasta lannoitusta. Lannoitteeksi sopii Kekkilä Viherkasviravinne. Lannoita kuitenkin kasvukaudella keväästä syksyyn, jotta ruukussa kasvava kasvi säilyy elinvoimaisena ja voi hyvin.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.