Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Syyshortensia ’Bobo’

Hydrangea paniculata

Pieneen pihaan sopiva matala ja tiivis syyshortensialajike ’Bobo tuo kukkaloistoa loppukesälle ja syksylle. Kasvutapa on tiivis, kompakti ja pyöreä. Nuput värittyvät raikkaan vihreään ja aukeavat valkoisiksi. Syksyn viileys sävyttää valkoisiin kukkiin häivähdyksen vaaleanpunaista.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

80-100 cm

Värit:

Ruusunpunainen Valkoinen

Kukinta-aika:

Keskikesä, Loppukesä, Syksy

Kasvuvyöhyke:

I-IV

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Valitse syyshortensialle valoisa kasvupaikka, mutta vältä paahdetta ja liiallista aurinkoa. Paahteessa kukinnot voivat nuupahtaa ja kasvi kärsiä kuivuudesta.

Käytä hortensioille happaman maan kasveille tarkoitettua Kekkilän Havu- ja rodomultaa. Kasvualusta saa olla kuohkeaa, ravinteikasta ja vettä läpäisevää, mutta silti kosteaa. Yhdistä havujen ja alppiruusujen kanssa.

Syyshortensiat ovat helppohoitoisia koristepensaita. Matalakasvuiset lajikkeet eivät välttämättä leikkausta kaipaa, mutta kuivat kukinnot voi siistiä pois. Pensasta voi varovasti leikata ennen silmujen aukeamista, mikä voi saada pensasta haaroittumaan. Älä kalkitse syyshortensiaa. Lannoita Kekkilä Havu- ja rodolannoite PLUS+ -lannoitteella keväällä.

Etsi