Hyppää sisältöön
Kaktukset ja mehikasvit

Tähtipiispanhattu

Astrophytum ornatum

Tähtipiispanhatussa yhdistyy kierteellinen, tähtimäinen ja säntillinen muoto. Kasvi onkin kuin hienoa luonnon muotoilua. Tähtipiispanhattu on ilahduttavan helppo kasvikumppani, kunhan kastelet kasvia maltillisesti ja tarjoilet sille runsaasti valoa.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

5-20 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet Hopeanharmaat lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lannoite:

Ruukkusora

Tähtipiispanhattu on kotoisin Meksikosta, jossa se kasvaa kuivien kanjoneiden ja kalkkikivikallioiden asukkina. Valitse tähtipiispanhatulle kotioloissa siis valoisa, aurinkoinen kasvupaikka ja istuta se huokoiseen, vettä läpäisevään Kekkilän Kaktus- ja Mehikasvimultaan. Valkoisen läikikkyyden määrä voi vaihdella, osalla yksilöistä väritys voi olla lähes vihreä, osassa yksilöitä voi valkoista läikikkyyttä olla reilummin.

Muoto on pallomainen, tähtimäinen nuorena. Iän myötä tähtipiispanhatut voivat kasvaa korkeutta ja muodossa näkyy kierteisyyttä. Yleensä vasta useamman vuoden vanhat yksilöt kukkivat. Jos tähtipiispanhattu innostuu kukkimaan, aukeaa nupuista miedosti tuoksuvat, vaaleankellertävät kukat.

Tähtipiispanhattu viihtyy mahdollisimman valoisalla paikalla. Talvella kasvi hyötyy lisävalosta. Talvella tähtipiispanhatun voi siirtää myös viileään, pakkasettomaan tilaan talvehtimaan.

Kastele kaktuksia maltilla. Kesän kasvuvaiheessa noin viikon, kahden viikon välein, talven lepoaikana vähemmän. Mitä viileämmässä tilassa kaktus talvehtii, sitä vähemmän sitä kastellaan. Mullan tulee aina kuivua kasteluiden välillä.

Tähtipiispanhattu on muiden kaktusten tapaan hidaskasvuinen ja sopeutunut kasvamaan laihassa maassa. Se ei kaipaa runsasta lannoitusta. Kasvukaudella keväästä syksyyn voi sille antaa hieman lannoitevettä, mutta lannoitepakkauksen ohjetta huomattavasti maltillisemmin ja harvemmin. Lannoitus saa kaktusta kasvamaan kyllä, mutta sen solukko voi kehittyä löyhäksi, jos kasvia lannoittaa liiaksi.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.