Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Titanopsis calcarea

Titanopsis calcarea

Titanopsis calcarea

Titanopsis calcarea on Etelä-Afrikasta kotoisin oleva mehikasvi. Se on saanut englanninkielisen lempinimen betonilehti, Concrete leaf. Tämä mehikasvi kasvattaa pienen mättään. Lehdet ovat mehevät, nahkeat ja kuin päästä typistetyt.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

5-10 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Titanopsis calcarea

Titanopsis calcarea viihtyy mahdollisimman valoisalla paikalla, joten varaa tälle persoonalliselle mehikasville valoisa paikka etelä-ikkunalta. Talvella hyötyy lisävalosta. Normaali huoneenlämpö sopii kasvatukseen, mutta tämä mehikasvi sietää myös viileitä kasvatusolosuhteita, kun lämpötila pysyttelee +5 asteen yläpuolella.

Istuta kasvi vettä läpäisevään, hiekkapitoiseen multaan. Käytä istutuksessa esimerkiksi Kekkilä Viherkasvisoraa tai Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimultaa. Voit myös tehdä näistä oman multasekoituksen.

Voi kukkia keltaisin kukin.

Kastele maltilla ympäri vuoden. Luonnonvaraisissa olosuhteissa kuivan ja kuuman kauden aikana kasvi vaipuu suojakeinona lepotilaan eikä kasva. Sen sijaan kasvu tapahtuu enimmäkseen kevään ja syksyn aikana. Mullan tulee aina kuivua kasteluiden välillä.

Etsi