Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Tsinnia

(Zinniasläktet)

Zinnia elegans

Tsinnia Zinnia elegans Tsinnia Zinnia elegans, punainen

Tsinnia eli oppineittenkukka on komeakukkainen kesäkukka. Saatavilla on sekä kerrannaiskukkaisia että yksinkertaisia lajikkeita herkullisissa väreissä. Tsinniat sopivat niin ruukkuistutuksiin kuin kesäkukkaryhmiinkin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20 - 100 cm

Värit:

Punainen Oranssi Tummanvioletti Ruusunpunainen Lila Valkoinen Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Tsinnia Zinnia elegans Tsinnia Zinnia elegans, punainen

Tsinnia on perinteinen, kestävä kesäkukka. Tsinnialla on suuret yksinkertaiset tai kerrannaiset kukat, jotka houkuttelevat perhosia ja kukkivat kesäkuusta syyskuulle saakka. Kukan väri voi olla punainen eri sävyissä, vaaleanpunainen, oranssi, liila, keltainen tai valkoinen. Kasvi on jäykkävartinen ja tanakka, hieman pensastava. Tsinnian korkeus vaihtelee lajikkeen mukaan 20-80 cm.

Tsinniat viihtyvät aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla ja kestävät myös paahdetta. Jäykkävartiset tsinniat kestävät hyvin tuulta ja sadetta. Kasvualustan tulee olla kuohkea ja runsasravinteinen. Sopiva multa on Kekkilä Kesäkukkamulta. Tsinniat istutetaan 20-40 cm välein lajikkeen koosta riippuen.

Tsinniat ovat helppohoitoisia. Niitä kastellaan tasaisesti ja lannoitetaan säännöllisesti Kekkilä Kesäkukkaravinteella.

Tsinnian kuihtuneet kukat kannattaa poistaa. Se ei kuitenkaan ole suuritöinen, koska kukka kestää kauan, vanhetessaan kukan väri vain vähän vaalenee.

Kestävä leikkokukka

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.