Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Tulilatva

Kalanchoe Blossfeldiana

Tulilatva Tulilatva

Kestävä, helppohoitoinen ja kiitollinen tulilatva sopii moneen tilanteeseen ja käyttöön. Lehdet ovat mehikasveille tyypillisen nahkeat. Tulilatva kukkii muihin mehikasveihin verrattuna pitkään, ja onkin sekä kukinnan ja helppohoitoisuuden puolesta suosittu huonekasvi.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

10-30 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Valkoinen Vihreät lehdet

Tulilatva Tulilatva

Tulilatva on sopeutunut karuihin olosuhteisiin ja sietämään kuivuutta. Se tarvitsee runsaasti valoa ja vettä läpäisevän mullan. Istuta hiekkapitoiseen, vettä läpäisevään Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimultaan. Jos olet laiska kastelija, voit valita mullaksi myös Kekkilä Viherkasvimullan.

Istuta tulilatva valoisalle paikalle kasvatitpa sitä sisällä tai ulkona ruukussa. Aurinkoisella paikalla tulilatva tarvitsee vähän enemmän kosteutta. Paahteessa sen lehdet voivat myös vioittua. Tulilatva ei saa seistä märässä mullassa, jotta sen juuret eivät kärsi hapenpuutteesta ja mätäne. Anna mullan kuivua jokaisen kastelukerran välissä.

Tavallinen huoneenlämpö sopii tulilatvalle, mutta se sietää myös matalampia lämpötiloja, mutta ei kestä kuitenkaan pakkasta.

Kastele, vasta kun multa on edellisen kastelukerran jäljiltä kuivunut. Kastele jokaisella kastelukerralla kunnolla, jonka jälkeen annat mullan kuivua. Kasvi ei saa seistä märässä mullassa.

Lannoita tulilatvaa pari viikkoa ennen kukintaa Kekkilä Kukkaravinteella tai Kekkilä Viherkasviravinteella. Tulilatvan uudelleen kukitus vaatii syksyllä pimeän ajanjakson, jonka aikana tulilatva viedään, päivittäin täysin pimeään 14 tunnin ajaksi. Tällöin kasvin voi pitää ikkunalaudalla päivisin ja viedä yöksi pimeään kaappiin tai peittää mustalla jätesäkillä. Tätä pimeää jaksoa tulee kestää noin 5-6 viikkoa.

Nuoret taimet haarautuvat itsekseen, mutta vanhat yksilöt kasvavat ilman leikkausta harottaviksi ja harvoiksi. Saat tulilatvan tuuheutumaan, kun leikkaat versoja keväällä.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.