Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Tuutti(ananas)

(Papegojstjärt)

Vrisea

Tuuttiananas Vriesia oranssi Kekkilä Tuutti Vriesia vaaleanpun Kekkilä

Tuuttiananas eli tuutti on ananaskasvi, joka menestyy huonekasvina. Raikkaan vihreät lehdet, muodostavat lehtiruusukkeen. Litteän muotoinen kukinto kasvaa lehtiruusukkeen keskeltä. Kukinnon väreinä yleisin punainen, mutta lajikkeissa on ruskeanpunaisia, keltaisia, oransseja ja kasvivärisiä muotoja.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

20-50 cm

Värit:

Punainen Oranssi Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Multa:

Kukkamulta

Tuuttiananas Vriesia oranssi Kekkilä Tuutti Vriesia vaaleanpun Kekkilä

Kasvion kotoisin Väli- ja Etelä-Amerikan trooppisista oloista.Ananas kasvattaa litteän, tähkämäisen kukinnon, Joka on usein haaroittunut. Tähkien muoto vaihtelee kapeasta leveään. Varsinaiset kukat puhkeavat tähkän suomujen välistä pieninä valkoisina tai keltaisina kukkina. Kukinto kestää useita kuukausia. Kasvin korkeus on 20-50 cm.

Kasvi kukkii lehtiruusukkeellaan vain kerran. Samoihin lehtiruusukkeisiin ei kehity uusia kukkia. Ananas kasvattaa sivuversoja, jotka voivat myöhemmin kukkia. Kasvit ovat tuoksuttomia ja muutenkin kasveja, jotka eivät suuremmin allergisoi, joten ne sopivat moneen kotiin.

Viihtyy valoisassa ja lämpimässä paikassa, mutta selviää melko varjoisassakin. Suorasta auringosta se ei pidä, sillä sen lehdet palavat herkästi. Se nauttii kasvukaudella lämpimästä ilmasta, alin lämpötila on 15 astetta. Kasvi viihtyy ravinteikkaassa ja ilmavassa mullassa, kuten Kekkilä Kukkamullassa.

Sitä kastellaan aina sekä juurille että lehtisuppilon sisään. Multaa saa välillä kuivahtaa, mutta lehtisuppilossa tulisi aina olla vähän vettä. Kasteluveden joukkoon lisätään Kekkilä Kukkaravinnetta tai Kekkilä Kasviravinnetta parin viikon välein. Kasvi on alunperin sopeutunut hyvin kosteaan ilmaan, minkä vuoksi sitä kannattaa sumuttaa usein huoneenlämpöisellä vedellä.

Kun se on kukkinut, sitä ei kastella enää lehtisuppiloon. Kukinnan jälkeen se kasvattaa uusia sivuversoja emoruusukkeen tyveen ja kukkinut ruusuke kuolee.

Emokasvin tyveltä irrotetut sivuversot voi laittaa omiin ruukkuihinsa ilmavaan kasvualustaan kasvamaan. Nuorista versoista kehittyy parin vuoden aikana kauniisti kukkiva kasvi.

Kasvi talvehtii parhaiten hieman viileämmässä, mutta valoisassa paikassa. Talvella ei lannoiteta.

Sivuversoista kasvatettujen ananasten kukkimista voi edistää omenien avulla. Kasvi asetetaan pariksi päiväksi lähelle omenavatia tai suljetaan varovasti muovipussiin, jossa on omena. Omenista kehittyy kypsytyshormonia, joka saattaa laukaista ananaksen kukinnan.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.