Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Tyräkki ’Euphorbia mammilaris f. variegata’

Euphorbia mammilaris f. variegata

Tyräkki Euphorbia mammilaris f. variegata

Euphorbia mammilaris f. variegata on tyräkkeihin kuuluva hätkähdyttävän vihreävalkoinen mehikasvi. Kasvi on persoonallinen Euphorbia mammilaris –tyräkin kirjava muoto. Se on tottunut runsaaseen valoon ja kuivuuteen, mutta kaipaa aavikoiden kaktusten sijaan vähän enemmän tasapainoilua kastelussa.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20-30 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Tyräkki Euphorbia mammilaris f. variegata

Euphorbia mammilaris  f. variegata on kotoisin Etelä-Afrikasta. Se tarvitsee runsaasti valoa, joten sijoita tämä tyräkki valoisalle eteläikkunalle.

Istuta hiekkapitoiseen ja vettä läpäisevään Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimultaan tai Kekkilä Viherkasvisoraan. Voit myös tehdä rouhean multasekoituksen näistä. Mullan tulee kuitenkin ehdottomasti olla vettä läpäisevää, sillä tyräkkien tapaan myös tämä kasvi voi olla hieman herkkä juuristoalueelle. Multa ei saa kuitenkaan olla pitkään kuivana, vaan kastelun on hyvä olla tasaisempaa kuin aavikkojen kaktuksilla.

Kellertävät kukat muodostuvat varren päähän ja ovat pieniä ja huomaamattomia. Tyräkkien tapaan myös tämän kasvin maitiaisneste on myrkyllistä ja voi olla ärsytystä aiheuttavaa, joten kasvin maitiaisnesteen ja kasvin koskettelua on hyvä välttää ja varoa.

Euphorbia mammilaris  f. variegata on tottunut melko kuiviin olosuhteisiin. Kastele multa kerralla ja anna kuivua ennen seuraavaa kastelua. Lannoitukseen ei ole suurta tarvetta, mutta voit käyttää maltillisesti Kekkilä luonnonmukaista Merilevää tai kasteluveteen sekoitettavaa Kekkilä Syyslannoitetta. Lannoituksella, lämmön ja valon vaikutuksella voi vähän vauhdittaa tätä suhteellisen nopeasti kasvavaa tyräkkiä, mutta kannattaa olla varovainen, että kasvia ei kastele eikä lannoita liikaa. Tyräkit saattavat olla herkkiä juurten mätänemisen suhteen, mutta toisaalta eivät kuitenkaan kestä kaktusten tapaan pitkiä kuivia kausiakaan. Runsas lannoitus puolestaan voi kasvattaa löyhää solukkoa.

Etsi