Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Villakko ’Senecio stapeliiformis’

Senecio stapeliiformis

Villakko Senecio stapeliiformis Villakko Senecio stapeliiformis

Erikoinen ja vähän harvinaisempi villakko Senecio stapeliiformis kasvaa reilun kynän paksuina varsina mullasta. Varret ovat mehikasvimaiset ja pystyt. Etelä-Afrikasta kotoisin oleva kasvi on sopeutunut kuivuuteen, joten tämä mehikasvi on laiskan kastelijan unelma.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

10-30 cm

Värit:

Punainen Oranssi Vihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Villakko Senecio stapeliiformis Villakko Senecio stapeliiformis

Istuta Senecio stapeliiformis hiekkapitoiseen ja vettä läpäisevään multaan, esimerkiksi Kekkilä Viherkasvisoraan tai Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimultaan. Voit myös käyttää näiden sekoitusta. Villakoihin kuuluva kasvi viihtyy mahdollisimman valoisalla paikalla.

Kasvi kasvaa aluksi mullan alla, kunnes verson kärki työntyy esiin. Valoisalla paikalla ja hyvällä hoidolla Senecio stapeliiformis voi kukkia. Kukat ovat voimakkaan värit ja kirkkaat, väri on oranssi, oranssipunainen tai punainen.

Kasvi sopii laiskalle kastelijalle, nimittäin yleisin syy tämän kasvin menetykseen on liikakastelu ja juurten mätäneminen. Kastele kasvi kasvukaudella noin viikon välein, mutta anna mullan ehdottomasti kuivua kunnolla kasteluiden välissä. Vähennä kastelua valon vähetessä ja talveksi. Normaali huoneenlämpötila sopii tämän kasvin kasvatukseen, mutta Senecio stapeliiformis voi olla talviaikana myös vähän viileämmässä tilassa, mutta ei kuitenkaan alle +5 asteen. Viileässä kasvattaessa kastelun kanssa kannattaa olla hyvin maltillinen ja antaa korkeintaan vain pieni loraus vettä. Senecio stapeliiformis hyötyy talviaikana lisävalosta.

Senecio stapeliiformis kasvaa luonnonvaraisissa olosuhteissa vähäravinteikkaassa maassa, joten huonekasvina lannoitustarvekin on hyvin vähäinen. Lannoita keväällä tai alkukesällä kerran kasteluveteen liuotetulla Kekkilä Viherkasviravinteella.

Etsi