Hyppää sisältöön

Äidin rooli on merkittävä puutarhatietouden välittämisessä

Äidillä ja isoäidillä on tärkeä rooli puutarhatietouden välittäjänä tuleville sukupolville. Sekä kasvin että puutarhaharrastajan onnellinen kasvutarina on usein tukevista juurista kiinni.

Kekkilä teetti maaliskuussa 2017 tutkimuksen puutarhaharrastajien suosimassa Facebookin Puutarha ja piha -ryhmässä. Tutkimuksessa kävi ilmi, että yli puolet 18–34-vuotiaista vastaajista kaipaa neuvoja kokeneemmilta. Oman äidin ja isoäidin rooli tiedonjakajana korostui avoimissa vastauksissa.

”Onnellisen kasvin tarina on aina juurista lähtöisin”, Kekkilän puutarha-asiantuntija Mari Kaartokallio muistuttaa ja jatkaa: ”Kullekin kasville löytyy sopiva multa, joka auttaa kasvia menestymään myös kotiolosuhteissa.”

Suomessa 80 % viljelijöistä kasvattaa kesäkukat Kekkilän ammattiviljelyseoksessa. Kotiutuessaan kasvit kaipaavat vastaavanlaisen kasvualustan jatkaakseen juurtumistaan. Kekkilä Erikoismulta kesäkukille on koostumukseltaan samanlainen kuin ammattiviljelijöiden suosima seos. Kyseessä on pitkään markkinoilla ollut, ensimmäinen erityisesti kesäkukille valmistettu multa Suomessa.

Kekkilä Erikoismulta kesäkukille sopii niin ruukkuihin, amppeleihin kuin parvekelaatikoihin. Tuotteen kastelukiteet pidentävät kasteluväliä ja monipuolinen lannoitus varmistaa runsaan ja pitkäaikaisen kukinnan.

Moni äiti saa lähestyvänä äitienpäivänä ruukkukukkia lahjaksi. ”Äitienpäivänä kannattaa muistaa äitiä mieleisellä kukalla – ja kukkaa mieluisalla mullalla. Näin lahja ilahduttaa pidempään”, Mari Kaartokallio vinkkaa.

Asiantuntijan vinkit kesäkukkien ostajalle

  • Kaupasta ostetut amppelit kannattaa istuttaa isompiin astioihin, jolloin kukilla on tilaa kasvaa.
  • Ruukkujen pohjalle kannattaa lisätä kerros ruukkusoraa juuriston hapensaannin varmistamiseksi.
  • Erikoismullasta kesäkukille löytyy tarvittavat alkukasvun ravinteet, mutta kukat tarvitsevat lisäravintoa Kesäkukkalannoitteesta kasvukauden aikana.

 

Lisätietoja

Mari Kaartokallio, puutarha-asiantuntija, Kekkilä
+358 20 790 4807, mari.kaartokallio@kekkila.fi

 

Nainen ja kesäkukat

Äidillä ja isoäidillä on tärkeä rooli puutarhatietouden välittäjänä tuleville sukupolville. Sekä kasvin että puutarhaharrastajan onnellinen kasvutarina on usein tukevista juurista kiinni.

Etsi