Hyppää sisältöön

Kasvata kesäkasviksia luomuna koko perheelle – Kekkilän uusi luonnonmukainen Kasvatussäkki 40 L

Kekkilän kasvatussäkeillä omien herkullisten kasvisten viljely onnistuu leikiten. Omien kasvisten, kuten tomaattien, salaattien ja perunoiden, kasvattaminen sopii koko perheen yhteiseksi harrastukseksi, jossa pääsee myös oppimaan, mistä ruoka tulee ja kuinka kasveista tulee pitää huolta. Kekkilän tuotteilla kasvisten kasvattaminen on hauskaa, helppoa ja palkitsevaa. Tarvitset vain mieleiset siemenet tai taimet, kasvatussäkin ja sopiva lannoitteen.

Kasvata iloa yhdessä lasten kanssa

Kasvisten kasvattaminen yhdessä lasten kanssa on hauskaa ja palkitsevaa. Lapsen on helppo osallistua kasvattamisen jokaiseen vaiheeseen; istuttamiseen, kasteluun ja sadon talteen keräämiseen. Taimet istutetaan suoraan säkkiin merkittyihin paikkoihin, eikä multaa tarvitse erikseen poistaa säkistä. Kasvun seuraaminen on mielenkiintoista ja opettavaista, ja lapsen on helppo kastella sekä lannoittaa kasveja aikuisen ohjeiden mukaisesti. Kun on aika kerätä sato, ilo ja ylpeys itse kasvatetuista kasviksista on suuri.

Kekkilän uusi luonnonmukainen Kasvatussäkki 40 L sopii kapean muotonsa ansiosta hyvin pienempäänkin tilaan, kuten parvekkeelle. Säkki on käyttövalmis, kaikille kasveille sopiva viljelyalusta, jossa kasvatat makusi mukaan esimerkiksi pensastomaatit, yrtit, salaatit ja mansikat. Istuta kasvit suoraan pakkaukseen merkityille paikoille. Suositushinta 7-9 €. Kasvatussäkin multa on lannoitettu Kekkilän kasvipohjaisella luonnonmukaisella lannoitteella, joten se sopi vegaanillekin. Tue kasvien hyvinvointia ja kasvua käyttämällä lisälannoitteena Kekkilä Kanankakkaa. Kekkilä kanankakan pakkauskoot ja suositushinnat ovat, 1 litra 6-8 €, 6 litraa 10-14 € ja 20 litraa 18-20 €.

Suuren suosion saanut Kekkilä Kasvatussäkki on nyt saatavilla suuremmassa 85 L koossa. Suurempaan säkkiin istutat kerralla enemmän taimia, kylvät kesäkukkia tai kasvatat jopa kurpitsan. Perheen kanssa yhdessä istuttaessa voitte myös nimikoida kasvit lapuin tai kyltein. Näin jokainen saa kastella ja pitää huolta omastaan. Kasvatussäkki on kalkittu ja peruslannoitettu Kekkilän mineraalilannoitteella. Tuote sopii vegaanille, sillä se ei sisällä eläinperäisiä ainesosia. Kasvatussäkin suositushinta on 15 €. Hyvän sadon takaa viikoittainen annos Kekkilä Kastelulannoitetta tai Kekkilä Kasviravinnetta. Kekkilä kastelulannoite on 800 g pakkauksessa ja sen suositushinta on 7-9 €. Kasviravinne on kätevässä 400 ml pumppupullossa ja sen suositushinta on noin 7,5 €.

Molemmat Kekkilän kasvatussäkit sisältävät muun muassa kasvusammalta, joka lisää ilmavuutta ja kohottaa vedenpidätyskykyä. Parhaan mahdollisen sadon takaamiseksi siihen on lisäksi lisätty juurtumista nopeuttavaa ja ravinteiden vapautumista edistävää Kekkilä Juurivoima™ -humusyhdistettä.

Oikeanlainen lannoitus tuo runsaan sadon

Lannoituksen tarkoituksena on lisätä multaan kasvien tarvitsemia ravinteita. Lannoitteista kasvit saavat elinvoimaa ja sadosta kehittyy runsas ja maukas. Tasainen ravinteiden saanti auttaa myös kasveja vastustamaan tauteja ja tuholaisia. Lannoittamisen voi aloittaa heti, kun mullan alkukasvuun tarkoitetut ravinteet on käytetty ja kasvit ovat jo jonkin verran juurtuneet eli noin parin, kolmen viikon kuluttua istuttamisesta.

Lannoitteiden annosteluun vaikuttaa, mitä kasveja kasvatetaan. Jos kasvatat ”janoisia ja nälkäisiä” lajeja, kuten kurpitsoja ja tomaatteja, kasvatussäkkeihin on hyvä lisätä kasvukauden aikana pari kertaa Kekkilä Kanankakkaa tai vaihtoehtoisesti voit lannoittaa kasveja viikoittain Kekkilä Kastelulannoitteella.

Lannoituksessa kannattaa aina noudattaa lannoitteen ohjeita, sillä liiallinen lannoitus voi väkevöittää kasvualustaa liikaa ja johtaa siihen, ettei kasvi pysty ottamaan tarpeeksi vettä ja ravinteita. Esimerkiksi yrtit pärjäävät vähäisellä lannoittamisella.

Näillä ohjeilla luonnonmukainen oman ruuan viljely sujuu leikiten:

1.Valitse aurinkoinen ja tuulensuojainen paikka, jossa kasvit viihtyvät, kuten vaikkapa lämmin seinusta, lasitettu parveke tai kasvihuone.

2. Istuta tai kylvä kasvit leikkaamiesi istutusaukkojen kautta suoraan Kekkilä Kasvatussäkkiin.

3. Kastele taimia aluksi istutusreikiin taimien juurelle. Kun taimet ovat juurtuneet, kastele kastelureikien kautta.

4. Lannoita kasveja Kekkilä Kastelulannoitteella koko kesä 1–2 kertaa viikossa. Voit myös lisätä Kekkilä Kanankakkaa lannoitusaukoista 1–2 krt /kk.

5. Torju tuholaiset luonnonmukaisesti. Vedellä suihkuttaminen
auttaa monesti. Lannoituksen myötä tasainen ravinteiden saanti auttaa myös kasveja vastustamaan tauteja ja tuholaisia.

 

Lisätiedot, tuotenäytteet ja kuvat:
Norra Communications Oy
Nella Kelkka
nella.kelkka@norracomms.fi
puh. 041 518 4544

Lisätiedot Kekkilästä:
Kekkilä Oy
Mari Kaartokallio, puutarha-asiantuntija
mari.kaartokallio@kekkila.fi
puh. 040 684 0978

*Kekkilä, Kantar TNS / Kotipuutarhatutkimus lokakuu 2020

Kekkilä on osa Kekkilä-BVB:tä, joka on Euroopan johtava puutarha-alan yritys. Toimitamme tuotteita ja palveluja ammattimaisille kasvihuoneviljelijöille, vähittäiskaupalle, kuluttajille ja viherrakentajille yli 100 maahan ympäri maailmaa. Meillä on vahvat tuotemerkit ammatti- ja kuluttajamarkkinoilla, ja niitä markkinoidaan kauppanimillä Kekkilä, Kekkilä Professional, Hasselfors Garden, BVB Substrates, Brill Substrates, BVB Landscaping, Terra Brill, Jardino ja Florentus. Yhdessä asiakkaidemme kanssa kasvamme kohti parempaa tulevaisuutta. Kekkilä-BVB on osa Neova-konsernia.

Julkaistu 18.3.2022

 

 

Etsi