Hyppää sisältöön

Kekkilä mukana Grüne Woche 2019 -messuilla

Villi luonto ja Suomen kasvit ovat näkyvästi esillä Suomen messuhallin viheristutuksissa.

Kun kiertelet Grüne Woche -messuilla Suomen hallissa, kannattaa kiinnittää huomiota yksityiskohtiin. Ravintola-alueen ympäriltä löydät katseenkahlitsevia viheristutuksia, jotka ovat luonnonmateriaalien ja kasvien kanssa työskentelevän suunnittelija Laura Väinölän suunnittelemat.

Flora & Lauran suunnittelija Laura Väinölällä on vakuuttava tausta graafisen suunnittelun ja muotoilun parissa. Vuonna 2016 Väinölä palkittiin Design Forum Finlandin Vuoden nuori muotoilija -palkinnolla. Usein hänen töidensä yhteisenä nimittäjänä on kasvit, olisi sitten kyseessä tilallinen installaatio, kuvaus- tai tapahtumasuunnittelu.

Viherlaatikot perusta asetelmille

Suomen messuosaston vihersomisteita suunnitellessaan Väinölä valitsi Kekkilän suomalaista designia edustavat Viherlaatikot asetelmiensa pohjaksi. Kekkilä Viherlaatikko lanseerattiin alle vuosi sitten ja niiden metallinen, pelkistetty ja tyylikäs design on herättänyt paljon kiinnostusta. Viherlaatikko mahdollistaa erilaisten asetelmien tekemisen omaan tyyliin. Kasveilla luodaan haluttu tunnelma, minkä Väinöläkin on nyt Suomen osastolle toteuttanut.

– Kekkilän Viherlaatikoilla saadaan nostettua kasveja korkeammalle verrattuna perinteisiin ruukkuihin. Messutiloissa liikkuu paljon ihmisiä, ja näin saadaan istutukset kauniisti esille, Väinölä kertoo.

Väinölä oli mukana toteuttamassa mainostoimisto Hasan & partnersin kanssa tälläkin ausderwildnis.fi-sivustolla hyödynnettyjä Suomen hallin konseptikuvia, jotka henkivät suomalaista villiä luontoa.

– Messuhalliin tulevilla metsähenkisillä istutuksilla halusin tuoda esiin tätä samaa villiyttä, mutta samalla myös metsää ja puhdasta luontoa. Suomen kasvisto on istutuksissa vahvasti läsnä, Väinölä kuvailee.

– Lopulliset kasvivalinnat selviävät vasta paikan päällä, mutta suunnitteilla on hyödyntää havupuuta, heinää, sammalta, varpuja ja syötäviä elementtejä. Haluan myös korostaa kauraa, joka on Suomen tärkeä vientituote, hän lisää.

Messujen avajaisissa on ruokapöydissä esillä myös Väinölän suunnittelemia syötäviä patsaita.

Lisätietoja Laura Väinölän aiemmista töistä: www.floraandlaura.com

Viherlaatikot ovat osa Kekkilän ja Suunnittelutoimisto Pentagonin toteuttamaa tuoteperhettä, joka mahdollistaa vihersisustamisen monenlaisissa tiloissa. Ne sopivat sekä sisä- että katettuihin ulkotiloihin, ja osaan saa liitettyä tyylikkäitä kasvitukia ja valaisimia. Lisätietoa löydät täältä www.kekkila.fi/kauppa

Teksti on julkaistu Messujen teemasivuilla 15.1 2019. Kuva: Kekkilä

Kekkilä Grune Woche messuilla

Etsi