Hyppää sisältöön

Kekkilä testaa ja kehittää tuotteitaan kuluttajia kuunnellen

- Tänä vuonna toimme markkinoille kolme täysin uutta multatuotetta, uuden luomulannoitesarjan, GMO-vapaan Kanankakka-lannoitteen sekä uusia pakkauskokoja. Kaikki uudet tuotteet perustuvat kuluttajien tarpeisiin, kertoo Kekkilän tuotekehityspäällikkö Minka Mannerla.

– Tänä vuonna toimme markkinoille kolme täysin uutta multatuotetta, uuden luomulannoitesarjan, GMO-vapaan Kanankakka-lannoitteen sekä uusia pakkauskokoja. Kaikki uudet tuotteet perustuvat kuluttajien tarpeisiin, kertoo Kekkilän tuotekehityspäällikkö Minka Mannerla.

Esimerkiksi Hortensiamulta on ollut pitkään odotettu tuote; hortensioiden suosio on kasvanut hurjasti ja markkinoilta on puuttunut niille sopiva täsmätuote. Suomen Puutarhakauppiaat ry valitsikin Kekkilän Hortensiamullan vuoden puutarhatuotteeksi ja se on otettu markkinoilla hyvin vastaan, iloitsee Mannerla.

Kasveja kasvatetaan entistä enemmän myös parvekkeilla ja terasseilla. Kekkilä on huomioinut tämän paitsi tuotteiden myös pakkausten koon osalta. Uudet parvekeviljely-tuotteet on pakattu 15 L säkkeihin, joista riittää juuri sopivasti muutamaan ruukkuun. Ruukkuviljelymullassa voi istuttaa niin syötäviä kuin koristekasvejakin eli pieneen ruukkupuutarhaan voi tehdä kaikki istutukset samaan kasvualustaan. Tomaattimulta taas vastaa unelmaan omista tomaateista.

Kiinnostus luomutuotteita kohtaan kasvaa koko ajan – monille se on jo uusi normaali. Mullissa ja lannoitteissa luonnonmukaisuus tarkoittaa useimmiten sitä, että tuotteiden raaka-aineista löytyy kiertotaloustuotteita. Esimerkiksi huolella huolella valikoituja ruokatuotannon sivutuotteita, joiden sisältämät ravinteet saadaan näin palaamaan maahan luonnollisella ja ympäristöystävällisellä tavalla.

Kekkilän valikoimissa luomutuotteita on runsaasti, lannoitteissa esim. Marja-, Peruna- ja Kasvimaalannoite, Tomaattilannoite ja Kanankakka. Multatuotteissa luonnonmukaisina on saatavilla esim. Kylvö- ja taimimulta, Tomaattimulta, Kasvatussäkki ja Puutarhamulta. Suurin osa tuotteista on lisäksi vegaanisia, eli niiden valmistamisessa ei ole käytetty eläinkunnan tuotteita.

Kekkilän multatestaajat

Haimme huhtikuussa multatestaajia kokeilemaan Kekkilän uutuusmultatuotteita, Kekkilä Hortensiamultaa, Tomaattimultaa ja Ruukkuviljelymultaa. Testaajat saivat käyttöönsä myös multatuotteisiin sopivat lannoitteet.

Kiinnostus uusia tuotteita kohtaan oli valtava ja saimme tarvittavan määrän halukkaita jo parissa päivässä. Vaikka kevät näytti kylmältä ja kasvun aloitus venyi, toukokuun lämpö sai kasvun ryöpsähtämään käyntiin monella paikkakunnalla. Kysyimme ensimmäisiä kasvatuskokemuksia juhannusta edeltävällä viikolla.

– Seuraamme kuluttajien kokemuksia vielä kasvukauden lopussa, mutta jo nyt tulokset ovat todella positiivisia. On innostavaa saada aitoa palautetta suoraan kuluttajilta, kertoo Kekkilän puutarha-asiantuntija Mari Kaartokallio.

– Saadun palautteen mukaan uutuusmultien testaajat huomasivat, että hortensian kukinnot ovat entistä sinisempiä ja tomaatti- ja yrttisadosta näyttäisi tulevan selvästi aiempia vuosia parempi. Testaajat ovat suurimmaksi osaksi tosi tyytyväisiä multaan ja lannoitteisiin, mutta myös joitakin kehitysehdotuksia on saatu.

Laadun seurantaan panostetaan

– Laadun varmistamisessa tuotteiden jäljitettävyys on ensi arvoisen tärkeää. Siksi jokainen valmistamamme pakkaus on eränumeroitu yksilöllisesti. Eränumeron avulla pystymme katsomaan tuotteen valmistukseen liittyvät erilaiset laadunvalvontatiedot. Näemme esimerkiksi koska pakkaus on tuotettu ja minkälaiset laboratorioarvot siitä on tuotantovaiheessa saatu, kertoo Mannerla.

Multasäkeissä on useita painettuja koodeja, jotka liittyvät pakkausmuovin laatuun ja tuotantoerään. Pakkauksen yläreunassa olevat koodit liittyvät pakkausmuoviin, eivät itse pakkauksen sisältöön. Eränumero löytyy säkin sivusta EAN koodin läheltä, ja se on mustesuihkutulostimella tehty numerosarja.

 

 

Lisätiedot puutarha-asiantuntija Mari Kaartokallio, mari.kaartokallio@kekkila.fi, +358 40 684 0978 ja tuotekehityspäällikkö Minka Mannerla, minka.mannerla@kekkila.fi, +358 44 500 5006.

Artikkeli multatestaajien kasvatustuloksista: Mullalla on väliä!

 

Tiedote on julkaistu 11.7.2019 klo 16

Etsi