Hyppää sisältöön
Lannoitteet

Rakeinen kalkki

Kekkilä Rakeinen kalkki

Kekkilä Rakeinen kalkki on runsaasti magnesiumia sisältävää luonnollista kalkkikiveä. Rakeistettu kalkki on helppo levittää tasaisesti, se liukenee nopeasti ja vaikuttaa pitkään.

Kalkitseminen vähentää maan happamuutta.

Parantaa kasvien kasvua ja lannoitteiden tehoa.

Rakeistettua kalkkikivijauhetta. Helppo levittää, liukenee nopeasti

Pakkauskoko

10 kg ja 20 kg

Kekkilä Rakeinen kalkki

Kalkitseminen kohottaa maan pH -arvoa ja vähentää happamuutta. Sen ansiosta maaperän ravinteet ovat helpommin kasvien käytettävissä. Erityisesti savimailla maan rakenne muuttuu kalkitsemalla ilmavammaksi, jolloin kasvien juurtuminen helpottuu.

Käyttökohteet

Maan perus- ja ylläpitokalkitukseen. Parantamaan maan rakennetta erityisesti savimailla. Nostamaan maan kalsium- ja magnesiumpitoisuutta esim. kasvimaalla.

Puutarhaa voi kalkita ympäri vuoden. Kalkki levitetään 2-4 viikkoa ennen lannoittamista, jotta se ehtii imeytyä. Ylläpitokalkitus tehdään joka vuosi tai joka toinen vuosi, reilumpi peruskalkitus istutusalueiden ja nurmikon perustamisvaiheessa.

Suurin osa kasveista viihtyy maassa, jonka pH arvo on noin 6.0 – 6,5.  Käytä korkeampaa annostusta savimaalle, ja matalampaa hiekkamaalle. Kalkkia voi levittää selvästi ohjetta vähemmän happaman maan kasveille kuten alppiruusuille, atsalealla tai havukasveille.

 • Maan perus- ja ylläpitokalkitukseen

  10-20 kg / 100 m2

 • Kasvimaa, koristepensaat, ruusut, hedelmäpuut, kukkapenkit

  0,5-1 dl / m2

 • 10 kg

  50-100 m2

 • 20 kg

  100-200 m2

Luomu
Avainlippu

Etsi