Hyppää sisältöön

Hyötykasvitarha tuo lisää kasvatustilaa

Hyötykasvitarha toi lisää kasvatustilaa bloggaaja Jonnalle kasvihuoneen lisäksi. Inspiroidu ihanasta hyötytarhasta ja kasvihuoneesta. Inspiroidu Jonnan ihanasta hyötytarhasta ja kasvihuoneesta.

Teksti ja kuvat: Jonna Kivilahti / Mrs. Jones

Kasvihuoneessa runsaasti yrttejä

Rakastan puutarhanhoitoa, sitä tunnetta kun sormet voi upottaa multaan. Kaupunkikodissa sille on niukemmin mahdollisuuksia, mutta saaripaikan pihapiiri luo mahdollisuudet mihin vaan. Kasvihuone rakennettiin saareen jo monta vuotta sitten, ja vuosien mittaan siellä kasvatettavien lajien määrä ja laatu on tarkentunut. Parhaiten siellä voivat ( ja omaan puutarhurin tapaani sopivat) yrtit, joista saan satoa hetimiten, sillä pidemmän kasvukauden tomaatit, perunat, zuccinit ja muut enemmän aikaa ja multaa vaativat lajit ovat antaneet satoa vasta kun me jo olemme lomien jälkeen palanneet kaupunkiin.

kasvihuone ja hyötykasvitarha

kasvihuone ja hyötykasvitarha

Kasvihuoneessa on Kekkilän Viherlaatikot, jalalliset ja tyylikkäät mustat laatikot, jotka sopivat mitä parhaiten yrteilleni. Lajikkeina on minttua, piparminttua, sitruunamelissaa, rosmariinia, salviaa, basilikaa, tilliä ja korianteria.  Kaipasin jo viime kesänä lisää tilaa tomaateille, salaateille ja vaikkapa chilille.  Siitä se idea sitten lähti…

kasvihuone yrtit

upea kasvihuone

Hyötykasvitarha toi lisää kasvatustilaa

Hyötykasvipuutarha rakentui alkukeväästä kasvihuoneen viereen. Nappasin puutarhaliikkeestä neljä lavakaulusta, mustaksi käsiteltyinä, ja kokosin niistä kaksi suurta laatikkoa.  Täytin laatikot Kekkilän Luonnonmukaisella Puutarhamullalla.  Toiseen laatikkoon istutin neljää erilaista salaattia taimina, ja toiseen tomaatteja sekä salviaa. Tomaateille laitoin Kekkilän vihertuet laatikon takareunaan tukemaan kasvavaa tainta.  Mallit ovat Vihertuki Laine ja Vihertuki Linja. Tuulisessa saaressa tuki onkin ollut tarpeen. Tähän taaempaan laatikkoon jätin tilaa chileille, joita hankin kunhan vastaan tulee sopivia taimia.  Ensi kesänä istutan myös zuccineja ja perunaa, ehkä mansikoitakin.

kasvatus viljelylaatikossa yrtit ja vihannekset

hyötykasvitarha koristekate

Viimeistelty ilme Koristekatteella

Hyötykasvipuutarhan ilmeen viimeistelin hiilenmustalla Kekkilän Koristekatteella, jota meni kymmenkunta pussillista, jotta sain laatikot ympäröityä ja laatikoiden sekä kasvihuoneen välisen maan viimeisteltyä.  Kunhan juhannuksen aikaan siirryn saareen, on aika perehtyä lannoittamiseen, valikoima sopivia Kekkilän tuotteita odottaakin jo saaressa.  Lisää niistä sitten instan puolella.

viimeistely koristekatteella

kasvihuone hyötytarha viljelylaatikot

 

Tutustu myös Jonnan Instagramiin @jonnakivilahti sekä blogiin mrsjones.fi.

Etsi