Hyppää sisältöön

Kasvata herkkuja parvekkeella!

Aloita oman ruoan kasvattaminen parvekkeella – kaupunkiviljelyä parhaimmillaan!

Lämpö ja valo hellii kasveja

Lasitettu parveke on kuin kasvihuone ja soveltuu hyvin lämmössä viihtyvien tomaattien ja yrttien kasvattamiseen. Viljely onnistuu myös avoparvekkeella. Tärkeintä on, että kasvit saavat valoa riittävästi, puolet päivästä suoraa auringonvaloa riittää hyvin.

 

Riittävästi kasvutilaa ja hyvää multaa

Tomaatintaimet ja muut vihannekset voi istuttaa Kekkilä luonnonmukaiseen Kasvatussäkkiin, joka kapean muotonsa ansiosta sopii hyvin parvekkeelle ja terassin reunalle. Kasvatussäkki sopii mittojensa puolesta Kekkilän Jalallisen viljelylaatikon* sisälle.

Jalallinen viljelylaatikko sopii hyvin parvekkeella ja terassilla kasvattamiseen ison multatilansa ansiosta. Myös valoa on hyvin tarjolla, sillä viljelykset nousevat kaiteen tasolle! Yrttien kasvattaminen onnistuu ruukuissa hyvin, yhdestä taimestakin saa leikattua paljon syötävää, kunhan muistaa antaa ravinteita uuteen kasvuun. Yrteille sopii Kekkilä luonnonmukainen Yrttimulta.

 

Taimet istutettu Kekkilä Luonnonmukaiseen kasvualustaan

Mitä tarvitset

Kekkilä luonnonmukainen Kasvatussäkki sopii sellaisenaan kasvualustaksi, ja siihen on lisätty koko kesän ajan liukenevaa kasvipohjaista ravinnetta. Lisäksi  Kekkilä Kasviravinnetta annetaan kasteluveden mukana. Se on täysin kasvipohjainen yleislannoite, joka sopii kaikille kodin, parvekkeen ja pihan kasveille.

 

 

Näin onnistut tomaattien kasvattamisessa

Istuta

 • Kastele taimet hyvin ennen istuttamista.
 • Valitse kasvatusalustalle lämpimin ja aurinkoisin paikka, sillä tomaatit tarvitsevat paljon valoa kypsyäkseen. Kapea säkki sopii esimerkiksi parvekkeen kaiteen vierelle tai lämpimälle seinustalle.
 • Leikkaa kasveille reiät joko pakkaukseen merkittyihin tai haluamiisi kohtiin.
 • Kastele multa läpikotaisin mutta maltillisesti, sillä se varastoi runsaasti vettä. Leikkaa viilto pussin kylkeen noin 1 cm:n korkeudelle pohjasta, jotta mahdollinen liika vesi pääsee tihkumaan pois.
 • Irrota taimet ruukuista varoen ja istuta kasvit istutusaukkojen kautta suoraan pakkaukseen. Tiivistä multa juuripaakkujen ympäriltä sormin painelemalla.
 • Tue taimet tarvittaessa tukikepeillä tai langoilla.

Hoida ja korjaa satoa

 • Kastele tasaisesti, niin tomaateista kehittyy maukkaita ja sadosta tulee runsaampi.
 • Anna kasteluveden mukana Kekkilä Kasviravinnetta, näin kasvit saavat riittävästi ravinteita. Ravinteiden avulla tomaateista kehittyy makeita ja maukkaita ja sato on runsas.
 • Varsinkin lasitetulla parvekkeella kukkaterttuja voi täristää tai töpötellä esim. pehmoisella siveltimellä pölytyksen varmistamiseksi.
 • Pensastomaateista ei tarvitse poistaa ns. varasversoja, kuten runkotomaateista. Tomaattiterttujen päälle kasvavia lehtiä voi huoletta poistaa, näin ne saavat paremmin auringonvaloa.
 • Hyvinvoivat kasvit pystyvät vastustamaan tuholaisia, mutta tarkastele kasveja aika-ajoin niiden varalta. Viileällä vedellä tai  hyvin miedolla mäntysaippualiuoksella suihkuttamalla saa pidettyä esim. kirvat kurissa.
 • Korjaa satoa tuoreeltaan sitä mukaa kun se kypsyy. Syksyn kylmien tullen vihreät raakileet voi ottaa keittiönpöydälle kypsymään.

*Kekkilän Jalallinen viljelylaatikko poistuu valikoimista kesän 2021 aikana.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9EclvY9J_6Q

Etsi