Hyppää sisältöön

Kasvimaan kesälannoitus

Kun kasvit saavat ravinteita koko kesän, ne pysyvät terveinä ja kasvavat hieman nopeammin. Näin pääset korjaamaan satoa aiemmin.

Tasainen lannoitus läpi kesän

Vihanneksille on hyvä antaa Luonnonmukaista lannoitetta parin viikon välein. Muista aina kastella multa hyvin vedellä ennen kasvien lannoittamista. Lisää nestemäistä lannoitetta kastelukannuun ja sekoita hyvin. Kastele kasveja ja huomaa, että lannoitetta saa mennä lehdillekin. Viileän kauden jälkeen lehdille annettu lannoite vauhdittaa kasvua.

Pidemmän kasvukauden vihanneksille, kuten kaaleille voi antaa Luonnonmukaista kasvimaalannoitetta kevätlannoituksen lisäksi. Ripottele lannoiterakeita juuristoalueelle ja kastele hyvin. Kekkilän luomulannoitteet soveltuvat kaikille pihan, parvekkeen ja kasvihuoneen kasveille.

kasvimaan-kesälannoitus

Kasvit hakevat juurillaan ravinteita, jotta jaksavat kasvaa ja kukkia sekä tehdä muhkeaa satoa.

Kasvuvoimaa kompostista

Kasvimaalta ja keittiöstä tulee paljon kompostoitavaa, ja valmista kompostihumusta kannattaa käyttää puutarhassa katteena ja multaan sekoitettuna. Sekä luomulannoitteet että komposti parantavat kasveille tärkeää maan pieneliötoimintaa. Kasvit kiittävät ravinteista tuottamalla mahtavan runsaan sadon.

 

Etsi