Hyppää sisältöön

Nauti upeista kesäkukista – Kesäkukka-amppeli

Kesäkukka-amppelit ovat monen pihan ja parvekkeen ihastuttajia. Tarjolla on paljon valmiita amppeleita, mutta voit luoda sellaisen myös helposti itse.

Istuta kesäkukka-amppeli itse

Kaunis kesäkukka-amppeli on helppo istuttaa itse. Tarvitset vain sopivan korin, kesäkukan taimia ja Kekkilä Kesäkukkamultaa. Valitse kesäkukkia, jotka viihtyvät parvekkeekasvuolosuhteissa, esimerkiksi paahteessa tai varjossa. 

Kekkilä Kesäkukkamulta on laadukas multa kukoistaville kesäkukkaistutuksille ruukuissa, laatikoissa ja amppeleissa. Mullan ilmava rakenne ja pitkävaikutteinen lannoite turvaavat tasaisen kasvun ja kukinnan kesän aikana. Multaan on lisätty kasvien juurtumista parantavaa Kekkilä Juurivoma™ -humusyhdistettä

Kekkilä Kesäkukkamulta kuinka tehdä amppeli itseKekkilä Kesäkukkamulta kuinka tehdä amppeli itse

Miten saan kesäkukat viihtymään?

  • Valitse kasvit, jotka viihtyvät kasvupaikan olosuhteissa
  • Istuta riittävän isoihin koreihin ja sopivaan multaan
  • Myös valmiiksi kasvatetut kesäkukka-amppelit on hyvä istuttaa uuteen multaan 

Tarvitset Kekkilä Kesäkukkamultaa 10 L 1 säkki / kori ø 25-30 cm

Kekkilä Kesäkukkamulta kuinka tehdä amppeli itse

Ideoita kesäkukkaistutuksiin Kesäkukka-amppeli

 

Tee näin

  1. Valitse riittävän iso kori tai ruukku, jotta kasvien juurilla on tilaa kasvaa. Levitä pohjalle kerros Kekkilä Ruukkusoraa.
  2. Kaada koriin Kesäkukkamultaa ja kaiva kuopat. Avaa kasvien juuristoa varovasti ja istuta kasvit.
  3. Tiivistä multa kevyesti, ettei se painuisi ja kukat vajoaisi syvälle. Jätä silti pieni kasteluvara, jotta kasteluvesi imeytyy helpommin.
  4. Kastele istutus niin, että multa kastuu kokonaan.

 

Kekkilä Kesäkukkamultaan lisätyt ympäristöystävälliset kastelukiteet pidentävät kasteluväliä. Silti hellekausina amppelin vedentarve on hyvä tarkistaa päivittäin, ja kastella kerralla riittävästi. 

Nypi kukkineita kukkia, jolloin kasvi tekee uusia nuppuja. Leikkaa tarvittaessa versoja, jolloin kasvi tuuheutuu. Anna Kekkilä Kesäkukkaravinnetta kerran viikossa, niin kukat voivat hyvin ja kukkivat koko kesän.  

Löydät ohjeet myös alla olevasta videosta:

Etsi