Hyppää sisältöön

Ongelmia nurmikon kanssa?

Onko nurmellasi epätoivottua sammalta tai kasvaako ruoho läikykkäästi? Keräsimme vastauksia useimpiin haasteisiin pihanurmen kanssa. Älä anna ongelmat nurmikon kanssa latistaa haaveitasi vehreästä nurmesta.

Tässä vastauksia useimmin kysyttäviin haasteisiin.

Nurmikko on epätasainen

Nurmikko pohja on todennäköisesti tiivistynyt, ja juurilla ei ole tilaa kasvaa. Haravoi pintaan Nurmikon hoitomultaa. Aukkokohtiin voit kylvää uutta nurmea.

Helpot vinkit vihreälle nurmikolle osa 4 Miten saan nurmikon kasvamaan paremmin Kekkilä

Nurmikon hoitomullan avulla nurmikko elpyy nopeasti, sen pinnasta tulee tasainen ja kulutusta kestävä, ja nurmikosta tummanvihreä ja tiheä.

Haluan sammaleen pois

Maanpinnan tiivistyminen kerää kosteutta, jolloin nurmelle alkaa kasvaa sammalta. Ilmasta talikolla tai koneella, lisää Nurmikon sammalsyöjä PLUS+ -lannoitetta, haravoi kuivunut sammal ja levitä pintaan kerros Nurmikon hoitomultaa.

Helpot vinkit vihreälle nurmikolle osa 3 Miten sammalen saa ois nurmikolta Kekkilä

Halutessaan tiivistynyttä nurmikkoa voi ilmastaa eli rei’ittää talikolla tai ilmastuskoneella ennen hoitomullan levittämistä.

Kuolleita laikkuja talven jäljiltä

Tiivis lumi ja jää aiheuttavat jääpoltetta. Voit korjata pieniä alueita paikkauskylvöillä. Riko maata esimerkiksi haravalla ja lisää pinnalle uutta multaa ja halutessasi Kivituhkaa tai Leikkihiekkaa. Tiivistä haravalla, kylvä siemenet ja kastele.

Nurmikon kastelu

Vastakylvettyä nurmikko täytyy pitää säännöllisen kosteana vähintään 3-6 viikkoa.

 

Uusi nurmikko ei idä

Oletko muistanut kastelun? Itävät siemenet tarvitsevat tasaista kosteutta 3-6 viikon ajan. Jos ne ovat päässeet kuivahtamaan, joudut kylvämään uudestaan. Vastakylvettyä nurmikkoa ei kannata vielä lannoittaa, sillä liian vahva maa häiritsee itämistä ja alkuvaiheen kasvua. Vahvan ja tuuhean nurmen aikaansaaminen vie myös aikaa, jopa 3 vuotta – joten ole kärsivällinen.

 

Mikäli et löytänyt vastausta kysymykseesi, vieraile Kysy Puutarha-asiantuntijalta -palstallamme ja jätä oma kysymyksesi.

Nurmikon hoito on helppoa

Etsi