Hyppää sisältöön

Sisusta koti vihreäksi

Kasvit tuovat iloa elämään ja niillä on meihin rauhoittava vaikutus. Viherkasvien raikkaat vihreät sävyt täydentävät mitä tahansa sisustusvärimaailmaa. Viherkasvit onkin hyvä sijoitella niin, että ne ovat paikoissa, joissa oleilemme ja viihdymme.

Vihreyden voimaa – kokoa kasvit yhteen

Sijoita huonekasvit näyttäväksi asetelmaksi esimerkiksi Ruukkuportaan avulla. Sen porrasmaisen muodon ansiosta valo lankeaa kasveille tasaisesti. Korkeammat kasvit sopivat yläportaalle. Pienemmät kasvit ja viherkasvien taimet sopivat alatasoille, kuten myös perinteiset amppelikasvit.

Viherkasvit puhdistavat ilmaa

Kasvit puhdistavat ilmaa, lisäävät sen happipitoisuutta ja ovat siten luonnollinen tapa parantaa sisäilman laatua.

Huonekasvit poistavat ilmasta tehokkaasti mikrobeja ja rakennusmateriaalien kemiallisia yhdisteitä. Mitä ilmavampi kasvualusta on sitä tehokkaammin kasvien oma puhdistusmekanismi toimii.

Kasveja kannattaa sijoitella ns. hengitysalueelle, niin makuuhuoneeseen, keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Myös työpisteillä viherkasveilla on tärkeä merkitys.

Lue lisää: B.C. Wolverton: Eco-Friendly Houseplants (suom. Raikas vihreä koti, Gummerus 2002)

Kasvit tarvitsevat valoa

Useimmat viherkasvit tarvitsevat valoa kasvaakseen ja voidakseen hyvin. Lisävalon avulla huonekasvit voi tuoda kauemmas ikkunoista – sisustuksen ehdoilla.

Valossa värisävyt ja lehtien rakenne eli kasvien luonne ja herkkä kauneus tulevat parhaiten esille. Vihervalo tekee mahdolliseksi elävät kasviasetelmat vaikkapa olohuoneen pöydällä, sillä kasvit saavat hyvinvointinsa kannalta välttämätöntä valoa luonnonvalon lisäksi kasvilampuista.

Vihervalon avulla voit säätää valon etäisyyttä kasvien tarpeen mukaan. Hyvälaatuinen, kasveille tarkoitettu valo on sitä tehokkaampaa mitä lähempänä kasveja valonlähde sijaitsee.

Viherseinä helposti

Viherseinän ruukkupidikkeillä kasvit saa nostettua seinäpinnoille vaivattomasti eikä vaativia teknisiä ratkaisuja tarvita. Viherkasveilla on tilaa kasvaa halkaisijaltaan 15 cm:n ruukuissa.
Seinälle kiinnitetyt viherkasvit eivät peitä ikkunanäkymiä kuten perinteiset amppelit.

Etsi