Hyppää sisältöön

Valitse sopiva kuivikekäymälä

Puuceelle oli ennen vanhaan vain yksi oikea paikka ja se oli pihan perällä. Vaan ei ole enää. Tutustu erilaisiin Kekkilä kuivikekäymälöihin.

Vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin

Vaihtoehtoja löytyy niin sisä- kuin ulkotiloihin. Uuden sukupolven kuivikekäymälät ovat paitsi hajuttomia, mutta ennen kaikkea helppoja asentaa ja tyhjentää.

Sopivan kuivikekäymälän valinnassa huomioidaan ensisijaisesti käyttäjien määrä ja puuceen sijainti mökillä. Kekkilän valikoimasta löytyy sopivat ratkaisut niin perinteisiin huussirakennuksiin kuin muihin sisätiloihin suoraan lattian päälle asennettun.

Kompostoiva huussikäymälä 230 L

Kekkilä Kompostoiva huussikäymälä 230 L on uudenlainen ja helppokäyttöinen kuivikekäymälä. Kompostoiva huussikäymälä sopii kaikenlaisiin mökkiolosuhteisiin, sillä se ei vaadi toimiakseen sähköä tai vettä. Tuote on helppo asentaa eri tyyppisiin ulkohuusseihin.

Suuri tyhjennysluukku, vapaasti valittava tyhjennysluukun suunta ja paksu lämpöeristys tekevät Kekkilä Kompostoivasta huussikäymälästä erinomaisen valinnan ulkohuusseihin.

Suuri tilavuus ja paksu lämpöeristys mahdollistavat kuivikekäymälän käytön ympäri vuoden. Tyylikäs, tummanharmaa runko on kestävää polyeteenimuovia, ja lämpöeristys on polystyreeniä. Käyttökokemus on miellyttävä lämpimän, kaksoissaranoidun istuimen ansiosta. Kansi ja istuin ovat lämmintä ja kestävää EPP-solumuovia.

Kompostoivan huussikäymälän asentaminen on helppoa ja joustavaa: Rungon pyöreä muoto mahdollistaa sen, että alaosan tyhjennysluukun voi suunnata haluamalleen kohdalle, myös sivulle. Käymälän patentoidun rakenteen ansiosta tyhjentäminen on helppoa. Kompostoitunut aines on helppo siirtää jälkikompostoitumaan, sillä holvaava muoto varmistaa sen, että yläosan aines putoaa alas myöhemmin.

Suuri tyhjennysluukku helpottaa käymälän huoltoa merkittävästi. Luukun kaksikerroksinen rakenne koostuu lämpöä eristävästä ja kestävästä EPP-kuoresta ja patolevystä. Tyhjennysluukku on helppo nostaa sivuun tyhjentämisen ajaksi lukitussalvat avaamalla.

 

Kuivikekäymälä 50 L

Puucee, huussi, pikkula, kyyskä, outhouse, dunny.. Puuceella riittää nimiä meillä ja maailmalla, mutta modernin kuivikekäymälän voi nykyään asentaa minne vaan, jopa suoraan lattian päälle. Valikoimasta löytyy nyt myös kompakti malli, joka on kevyt tyhjentää.

Kekkilä Kuivikekäymälä 50 L on kompakti malli pienelle perheelle ja sen voi asentaa myös sisätiloihin, aina lattian päälle. Käymälä on käytössä hajuton, kun muistetaan huolehtia ilmanvaihdosta ja kuivikkeen käytöstä. Erillinen säiliö täyttyy tasaisesti, sillä sitä voi pyöräyttää kanne säätimestä.

Säiliö tyhjennetään nostamalla se vaikkapa saaviin, josta se on helppo siirtää Kekkilä Puutarha-ja mökkikompostoriin jälkikompostoitumaan. Suotautuneet nesteet ohjataan erilliseen astiaan, kuten kanisteriin tai sisätiloissa viemäröintiin.

Erilliseen astiaan kertyneen suotonesteen voi laimentaa vedellä ja käyttää puutarhan koristekasvien ja nurmikon lannoitteena. Suotoneste sopii myös puutarhakompostoriin vauhdittamaan kuivan puutarhajätteen kompostoitumista. Kanisterissa talven yli seissyt suotoneste sopii myös kasvimaan lannoittamiseen.

 

Kekkilä Kuivikekäymälä käytössä

Kompostoiva kuivikekäymälä 100 L

Kompostoiva kuivikekäymälä 100 L on lattian päälle asennettava ratkaisu, jossa on kolme erillistä säiliötä, joita voi pyöräyttää käyttöön sitä mukaan, kun säiliöt täyttyvät. Näin osa jätteestä saa kompostoitua pidempään, eikä tyhjennystä tarvita heti yhden säiliön täytyttyä. Säiliö on helppo tyhjentää kahvojen avulla.

Suotautuneet nesteet ohjataan erilliseen astiaan, kuten pienemmässä 50-litraisessa mallissa.

Kompostoitunut käymäläjäte ei haise, kun käymälä ilmastoidaan oikein ja käytetään riittävästi Hajusieppoa. Modernin kuivakäymälän voi sijoittaa mökillä periaatteessa aivan minne vaan.

 

Kompostoiva kuivikekäymälä 100 L video-ohje

Tehokäymälä 230 L EKO

Erillisen huussirakennuksen ystäville löytyy puolestaan perinteinen malli, Kekkilä Tehokäymälä 230 L EKO, joka kompostoi jätettä pidempään ja vaatii harvemmin tyhjennystä suuren tilavuutensa ansiosta. Tämä perinteinen malli asennetaan lattian läpi ja tyhjennetään takaosan luukusta lapioimalla.

Malli sopii mökille, jossa on useita käyttäjiä ja tilava huussirakennus. Muotoilun ansiosta käymälään on helppo tehdä välityhjennyksiä. Suotautuneet nesteet ohjataan erilliseen astiaan. EKO-versio on valmistettu 100 kierrätysmuovista.

 

Etsi