Hyppää sisältöön

Viimeistele piha koristekivillä

Tyylikäs, riittävän iso, yhtenäinen koristekivipinta ryhdistää ja tuo esille pihan eri elementtejä, esimerkiksi kasvit eivät ryöpsähtele suoraan kiveykselle. Yhdistele kiviä harkiten, soinnuta pihan värimaailmaan ja tyyliin sopivaksi.

Miksi koristekiviä käytetään?

Koristekivet sopivat istutusryhmien alustaksi, puiden ja pensaiden ympärille, rakennusten ja aitojen vierustoille, ruukkujen pinnalle. Kivet keräävät lämpöä, joten talvenarat ja pintajuuriset kasvit hyötyvät auringossa lämpenevästä kivikerroksesta. Yhdistele erilaisia kiviä ja tuo esiin pihan värejä ja muotoja. Katepinta korostaa myös kasvien värejä ja muotoja kauniisti ja helpottaa istutusten hoitoa.

Kivipinnan alle on hyvä laittaa kivien väriin sopivaa katekangasta, jotta kivet eivät ajan kanssa uppoa maahan ja ne pysyvät puhtaampana.

 

Koristekivet

Kotoisa; kausi 6; jakso 8; Mystinen puutarha; jalkeen-kuva

Pienet Kekkilä Koristekivet pinnoiksi

Pienet koristekivet sopivat kulkuväyliin ja isoiksi pinnoiksi. Raekoko on 5–20 mm välillä.

  • Kekkilä Rantakivi on lajitelma veden sileäksi hiomia, kauniin värisiä luonnonkiviä.  Värisävyjä on luonnonvaaleista, vaaleanruskeista ja terrakotan sävyistä tummanharmaaseen. Raekoko 8-12 mm.
  • Kekkilä Valkoisen gabron mukana on häivähdys harmaata ja roosaa. Se on puhdasta valkoista luonnollisempi. Yhdistä esim. havujen ja koristeheinien kanssa. Raekoko 5–12 mm.
  • Kekkilä Musta diabaasi on kuivana väriltään hyvin tummanharmaata kiveä. Se sopii esim. hiekkakäytävien pinnaksi sekä pihakiveysten ja rakennusten huolitteluun. Raekoko 8–12 mm.
  • Kekkilä Punainen graniitti on tuttu, punertava kivilaji. Se sopii hyvin esimerkiksi kivikkopuutarha katteeksi tai betonikivien kanssa yhdistettäväksi. Raekoko 8–12 mm.
  • Koristekivi Valkoinen dolomiitti puhtaanvalkoinen pieni kivi kooltaan 10–20 mm.
  • Kekkilä Koristekivi Harmaa basaltti on tasaisen harmaa litteä, pyöreä ja luonnonhioma kivi, reakoko 10–20 mm.

 

Käytä koristekiviä laatoitusten ja kiveysten reuna-alueille sekä pihan kulkuväylien pintamateriaaliksi. Kivipinta levitetään tasoitetun ja tiivistetyn murskepinnan päälle. Kun valitset koristekiven värin pihan muiden rakenteiden, esimerkiksi kiveysten mukaan, kokonaisuudesta tulee yhtenäinen.

Viimeistele koristekivillä: Valkoisella gabrolla päällystetty polku

Kuvassa Koristekivi Valkoinen Gabro

Keskikokoiset Kekkilä Koristekivet

Keskikokoiset Koristekivet ovat näyttäviä ruukun pinnoissa tai istutusalueiden pinnassa. Raekoko on 30–60 mm.

Kekkilä Koristekivi Harmaa basaltti

Kekkilä Koristekivi Harmaa basaltti

Suuret Kekkilä Koristekivet

Suuret koristekivet ovat hienoja elementtejä itsessään. Ne sopivat esimerkiksi puu- ja pensasistutusten juurille, kivikkopuutarhoihin tai kukkapenkkien reunuksiin.

Kekkilä Koristekivi Vaalea kvartsi

Koristekivi Vaalea kvartsi iso ja pieni versio

 

Kivipinnan huolto

  • Kivipinnan alle on hyvä laittaa kivien väriin sopivaa katekangasta.
  • Puhdista kivipinta säännöllisesti kasvinjätteistä, mieluiten kuivalla säällä. Neulaset ja lehdet on helppo poistaa esimerkiksi luudalla tai harjalla. Myös lehtipuhallin toimii kivipinnan puhdistamisessa.
  • Koristekivet ovat ikuisia, mutta aika ajoin kivipinnan voi huoltaa. Katekangas alla auttaa kivien keräämisessä esim. laastipaljuun tai kottikärryyn pesua varten.
  • Kivet ovat luonnonmateriaaleja, ja niiden väreissä ja muodoissa on jonkin verran vaihtelua

Kotoisa; kausi 6; jakso 8; Mystinen puutarha; jalkeen-kuva

Katso koko Kekkilän katevalikoima

 

http://www.youtube.com/watch?v=yBwjv_kk4Gk

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.