Hyppää sisältöön

Kekkilän reseptit: Itsevalmistettu ketsuppi

Oma ketsuppi on ihana herkku, jota nautitaan vaikkapa lohkoperunoiden kanssa.

Itsevalmistettu ketsuppi

Ainekset

  • 1 kg kypsiä tomaatteja
  • 1 keskikokoinen makea sipuli
  • 1 rkl valkosipulimurskaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 dl puna- tai omenaviinietikkaa
  • ½ dl juoksevaa hunajaa
  • 1 ½-2 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl neilikkaa
  • ripaus chiliä
  • noin 1 dl vettä

Valmistus

Valmistusaika: 20 minuuttia+ 1 tunnin keittoaika

  1. Poista tomaateista kovat kannat ja lohko tomaatit.
  2. Silppua kuorittu sipuli. Kuullota kattilanpohjalla öljyssä sipulisilppu ja valkosipulimurska. Lisää tomaattikuutiot. Jatka kuullottamista tasaisesti sekoitellen noin 3-5 minuuttia.
  3. Lisää loput ainekset ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
  4. Soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella ja jatka keittämistä, kunnes seos tanakkaa sosetta eli noin ½ tunnin ajan. Jos soseesta tulee liian paksua lisää tilkka vettä.
  5. Pullota kuumana puhtaisiin pulloihin ja säilytä jääkaapissa.
  6. Ketsuppi säilyy avaamattomana jopa kuukausia, joten se kannatta purkittaa yhden isomman astian sijasta pienempiin.
  7. Avattu ketsuppi säilyy hyvänä reilun viikon ajan. Nuuhkaise – jos tuoksu on hyvä, on ketsuppikin vielä tuoretta.

Nauti

Oma ketsuppi on ihana herkku, jota nautitaan vaikkapa lohkoperunoiden kanssa!

Etsi