Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Aasinmaksaruoho

(Apsvans)

Sedum burrito

Aasinmaksaruoho Sedum burrito Kekkilä

Aasinmaksaruoho on rentokasvuinen mehikasvi, jolla on vaaleanvihreät, paksut ja pyöreät lehdet. Se sopii huonekasviksi amppeliin. Aasinmaksaruoho on helppohoitoinen ja hauskannäköinen maksaruoho, joka viihtyy valoisassa paikassa ja kestää kuivuutta kasteluiden välillä.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

5-10 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet Vaaleanvihreät lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Aasinmaksaruoho Sedum burrito Kekkilä

Aasinmaksaruoho on kotoisin Meksikosta, joten se on sopeutunut valoisuuteen ja kuiviin kausiin. Maksaruohojen tavoin sen paksuihin, pyöreähköihin lehtiin varastoituu vettä. Aasinmaksaruohon kellomaiset kukat ovat 2-5 mm kokoiset ja riippuvat versoista tähkinä. Versot kasvavat muutamassa vuodessa 5-10 cm pitkiksi. Ne ovat lehtineen paksuja. Kun aasinmaksaruoholle tulee mittaa ja runsautta, siitä tulee myös melko painava amppelikasvi.

Aasinmaksaruoho viihtyy aurinkoisella ja hajavaloisella kasvupaikalla. Suorasta paahteesta kasvi kannattaa suojata keväällä ja kesällä, jotta lehdet eivät vioitu. Aasinmaksaruoho viihtyy normaalissa huoneenlämmössä, mutta suosii viileämpää, +8-10 asteen, tilaa talvella. Viileä lepokausi laukaisee kasvin kukinnan. Kesäksi aasinmaksaruohon voi viedä ulos puolivarjoiseen ja sateensuojaiseen paikkaan.

Kasvualustaksi aasinmaksaruoholle sopii hiekkainen Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimulta. Mehikasvi viihtyy pienehkössä ruukussa, joten se uudelleenistutetaan vasta, kun juuret täyttävät ruukun. Istutusaika on kevät.

Kasvuaikana maksaruoho pitää runsaasta kertakastelusta, multa saa kuivahtaa ennen seuraavaa kastelua. Viileässä paikassa kasvi sietää kuivuutta kuukauden ajan, mutta mätänee ja kuolee jos kastelu on liian runsasta.

Aasinmaksaruohoa lannoitetaan laimealla Kekkilä Kukkaravinne-liuoksella tai Kekkilä Viherkasviravinteella joka toinen viikko keväästä syksyyn, talvella ei lannoiteta.

Etsi