Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Enkelinsiipi

(Begonia 'Corallina')

Begonia Corallina-ryhmä

Enkelinsiipi Begonia Corallina-ryhmä Kekkilä

Enkelinsiipi on vanhanajan begonioihin kuuluva huonekasvi. Sillä on kauniit, valkopilkulliset, epäsymmetriset ja kookkaat lehdet. Punaiset tai vaaleanpunaiset kukat kukkivat nuokkuvissa tertuissa. Enkelinsiipi kasvaa viihtyessään nopeasti ja kookkaaksi.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

50-200 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen

Kukinta-aika:

Alkukesä, Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Enkelinsiipi Begonia Corallina-ryhmä Kekkilä

Kasvi kasvaa 50-100cm, jopa 200 cm korkeaksi. Sen lehdet ovat epäsymmetrisen muotoiset, vinotyviset ja 25-30 cm pitkät. Lehden tummanvihreä yläpinta on pilkullinen ja alapinta punertava. Yleensä se kukkii kesä – heinäkuussa, mutta hyvin viihtyessään kukinta saattaa kestää ympäri vuoden. Se on nopeakasvuinen ja helppohoitoinen.

Kasvi viihtyy runsaassa hajavalossa. Sen lehdet ovat herkät jatkuvalle auringonpaisteelle tai paahteelle ja valottomassa paikassa kasvu ja väritys kärsii. Viihtyy normaalissa huoneenlämmössä ympäri vuoden. Kasvi ei pidä vedosta. Kasvi pitää runsaasta ilmankosteudesta etenkin talviaikaan, mutta suihkuttelua tulee välttää kasvukaudella.

Rehevän kasvun vuoksi enkelinsiiven multa vaihdetaan vuosittain tai ruukun pintamultaa uusitaan. Se viihtyy kuohkeassa mullassa, joten multaa ei kannata tiivistää liikaa. Sopiva multa enkelinsiivelle on ravinteikas ja ilmava Kekkilä Kukkamulta. Kasvi viihtyy samassa ruukussa pitkään ja liian suurta ruukkukokoa tulee välttää uudelleenistutuksessa.

Kasvukaudella enkelinsiipeä kastellaan runsaasti. Kastelu voi olla päivittäistä, mutta pintamulta saa välillä kuivahtaa.  Liian märkänä pidetty enkelinsiipi kellastuttaa ja pudottaa lehtiään herkästi. Kasvia lannoitetaan keväästä syksyyn jokaisella kastelukerralla Kekkilä Kasviravinteella tai Kekkilä Viherkasviravinteella. Talvella lepokaudella kastellaan kerran – pari viikossa ja tällöin kasvia ei lannoiteta.

Se pitää kasvurauhasta, joten sitä kannattaa siirrellä mahdollisimman vähän ja välttää kääntelyä.

Kasvia on helppo lisätä keväisin latvapistokkaista. Pistokkaat juurtuvat vesilasissa tai suoraan Kylvö- ja taimimultaan tai Kekkilä Kukkamultaan pistettynä. Kasvia voi lisätä myös varsi- ja lehtipistokkaista, jotka juurtuvat parhaiten Kekkilä Kylvö- ja taimimultaan pistettynä.

Etsi