Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Euroopansorvarinpensas

(Benved)

Euonymus europaeus

Euroopansorvarinpensas Euonymus europaeus

Euroopansorvaripensas on pystykasvuinen, siro pensas, joka sopii yksittäiskasviksi tai pensasryhmän laidalle. Kukat ovat pienet ja huomaamattomat. Sillä on vahva punainen tai keltainen syysväri ja koristeelliset siemenkodat.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

200-400 cm

Värit:

Vihreät lehdet Moniväriset lehdet Tummanvioletit lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-IV

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Euroopansorvarinpensas Euonymus europaeus

Tummanvihreät, sahalaitaiset ja soikeat lehdet. Nopeakasvuinen pensas kukkii kesäkuussa kellertävin vihrein pienin kukin. Loistavan oranssinpunaiset myrkylliset siemenet, näkyvät hedelmien avautuessa ja ne pysyvät pitkään pensaassa. Kasvaa 2-4 m korkeaksi ja 2-3 m leveäksi. Se menestyy vyöhykkeillä I-IV.

Vaatimaton kasvupaikan suhteen. Se menestyy parhaiten runsasravinteisessa maaperässä, mutta kasvaa myös savimaassa. Pensas pitää kalkkipitoisesta maasta. Sopiva multa on Kekkilä Puu- ja pensasmulta. Istutusväli on 100cm.

Tuulen kestävä ja melulta suojaava pensas. Joka kasvaa puolivarjoisessa tai aurinkoisessa kasvupaikassa. Mitä aurinkoisempi paikka, sitä komeampi syysväritys on.

Keväisin kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Helppohoitoista pensasta ei tarvitse leikata säännöllisesti, mutta se sietää sitä tarvittaessa. Vanhimpia oksia poistetaan tarvittaessa.

Etsi