Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Grönlanninhanhikki

(Tretandsfingerört)

Potentilla tridentata ’Nuuk’

Grönlanninhanhikki Potentilla tridentata ’Nuuk’

Grönlanninhanhikki on pienikasvuinen, puuvartinen varpu. Grönlanninhanhikin pienet valkoiset kukat kohoavat kiiltävän, tummanvihreän lehdistön ylle kesäkuun puolivälin jälkeen. Grönlanninhanhikki on osittain ainavihanta.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

10-20 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-V

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Grönlanninhanhikki Potentilla tridentata ’Nuuk’

Mätästävänä kasvava grönlanninhanhikki kasvaa 10-20cm korkeaksi. Syksyisin osa kolmisormisista lehdistä varisee, osa saa kauniin punertavan syysvärin. Tiheän mattomaisen kasvutapansa vuoksi se sopii hyvin peitto-ja reunakasviksi kivikkopuutarhaan, havupensasryhmiin ja puiden alle. Se  menestyy kasvuvyöhykkeillä I-V.

Kasvi viihtyy kuivilla kasvupaikoilla ja kasvualusta voi olla kuiva- tuore, hiekkapitoinen tai sorapitoinen. Sopiva multa on Kekkilä Puutarhamulta, jonka sekaan on lisätty puhdasta hiekkaa. Sopiva istutusväli on 40cm.

Viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisella kasvupaikalla. Lumipeite edistää talvehtimista.

Grönlanninhanhikki on kestävä helppohoitoinen. Keväisin kasvin voi kalkita Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoittaa Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Sillä ei ole erityistä leikkaustarvetta, mutta kuivuneet varvut voi poistaa.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.