Hyppää sisältöön
Sipulit ja mukulat

Hajulaukka

(Honungslök)

Nectaroscordum siculum

Hajulaukka Nectaroscordum siculum

Hajulaukka on komea sipulikasvi alkukesän puutarhaan. Nuokkuva, koristeellinen kukinta kestää pitkään. Kukkien väritys on erikoinen: vihertävänvalkoista pohjaa kirjoo purppuraiset raidat.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

90-120 cm

Värit:

Ruusunpunainen Lila Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Hajulaukka Nectaroscordum siculum

Hajulaukka kasvattaa 90-120 cm korkeat kukkavanat, joiden päähän muodostuu sarja nuokkuvia kukkia. Ne ovat kellomaisia, vaaleita ja liilakuvioisia. Yhden kukkavarren päähän voi puhjeta 10-30 kukkaa. Kukinta-aika on touko-kesäkuussa. Kasvin lehdistä lähtee murskattuna voimakasta pahaa hajua. Lajike ei maistu kauriille, jäniksille, kaneille ja myyrille.

Hajulaukka viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisalla kasvupaikalla. Kasvualustan tulee olla hyvin vettä läpäisevä, hiekansekainen multamaa. Sopiva multa on Kekkilä Puutarhamulta, jonka joukkoon voi lisätä puhdasta hiekkaa, esimerkiksi Kekkilä Leikkihiekkaa. Sipulit istutetaan syksyllä 20-30 cm välein

Sipuleita istutettaessa maahan voi lisätä Kekkilä Kukkasipuliravinnetta jo syksyllä. Kasvupaikka voidaan lannoittaa myös keväällä Kukkasipuliravinteella.

Hajulaukan talvehtimista voidaan edistää levittämällä kasvupaikalle Kekkilä Talvisuoja-turvetta tai kuivia lehtiä.

Hajulaukan annetaan kasvaa rauhassa samalla paikalla. Voidaan lisätä jakamalla vanhoja kasvustoja, mutta voi myös kylväytyä itsestään.

Kestävä leikkokukka

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.