Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Heliotrooppi

(Heliotropsläktet)

Heliotropium arborescens

Heliotroopin Heliotropium arborescens kukka

Heliotrooppi on tuoksuva, siniliila-kukkainen perinteinen kesäkukka, jota käytetään paitsi ruukkuistutuksissa myös kukkaryhmissä. Kukinnot ovat näyttävät. Suikeat lehdet ovat tummanvihreät ja mattapintaiset.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-50 cm

Värit:

Sininen Lila Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Heliotroopin Heliotropium arborescens kukka

Kasvin voimakkaasti vaniljantuoksuisiset, pienet violetin väriset kukat muodostavat n. 10 cm leveän, litteän sarjakukinnon varren päähän. Saatavilla on myös harvinaisempaa valkoista lajiketta. Lehdet ovat tummanvihreät, karheat ja ryppyiset. Sen kasvutapa pysty, rehevän pensasmainen, 30-50 cm korkea.

Viihtyy myös sisällä valoisassa paikassa. Sen kaikki kasvinosat ovat myrkyllisiä.

Kasvi voi kasvattaa siemenistä. Siemenkylvö tehdään maaliskuussa Kekkilä Kylvö- ja taimimultaan. 5 cm kokoiset taimet koulitaan ruukkuihin ja latvotaan 2-3 kertaa juurtumisen jälkeen. Puutarhamyymälöihin heliotroopin taimet saapuvat toukokuussa.

Viihtyy ilmavassa ja ravinteikkaassa kasvualustassa. Sopiva multa on Kekkilä Kesäkukkamulta. Heliotroopit istutetaan 30 cm välein.

Kasvi on hallanarka, joten se istutetaan ulos vasta kesäkuussa. Se kukkii syyspakkasiin saakka.

Kukkii parhaiten auringossa, mutta viihtyy myös puolivarjossa ja varjossa. Kasvupaikka on hyvä olla suojaisa.

Heliotrooppi pitää tasaisesta kastelusta, mutta kestää myös kuivahtamista. Ravinteita heliotrooppi kuluttaa paljon, joten sitä kannattaa lannoittaa jokaisella kastelukerralla Kekkilä Kesäkukkaravinteella.

Kuihtuneet kukinnot leikataan pois.

Syksyn tulleen kasvin voi siirtää sisäkasviksi valoisalle ikkunalle. Talvella kasvia kastellaan niukemmin ja lannoitus aloitetaan vasta helmikuussa. Talvehtineista versoista voi leikata pistokkaita jatkokasvatukseen.

Hyvä perhoskasvi

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.