Hyppää sisältöön
Havut

Hopeakuusi

(Stickgran)

Picea pungens

Hopeakuusi Picea pungens

Hopeakuusi on hopeansinisen värinen okakuusen erikoismuoto, joka istutetaan yksittäispuuksi valoisalle paikalle. Lyhyet jäykät neulaset ovat siniharmaita ja puun oksarakenne on kauniin tasainen ja kartiomainen. Havupuu kasvaa 5-12 m korkeaksi.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

500-1200 cm

Värit:

Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

none

Kasvuvyöhyke:

I-VI

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Hopeakuusi Picea pungens

Hidaskasvuisena kuusi mahtuu omakotipihaan ja sopii pihajoulukuuseksi. Erikoinen värinsä ansiosta se on parhaimmillaan kaupunkiympäristössä. Oksat kasvavat rungosta lähes vaakasuoraan ja oksakerrokset erottuvat selvästi. Kävyt ovat 5–10 cm:n mittaisia, suomut ripsureunaisia. Hopeakuusi ’Glauca’ menestyy vihreän okakuusen tavoin Pohjois-Suomessa asti. Se menestyy kasvuvyöhykkeillä I-VI.

Keskikorkea, säännöllisen kartiomainen hopeakuusi kasvaa 5-12 metriä korkeaksi ja 2,5-5 m leveäksi. Parhaimmillaan se on avonaisella ja valoisalla kasvupaikalla. Vähäinenkin varjostus haittaa kasvua. Se sietää hyvin saasteita ja kuivuutta. Puun sijoituspaikkaa puutarhassa kannattaa harkita tarkoin.

Kasvualustan tulee olla tuore, keski –tai runsasravinteinen, hapan tai kalkittu. Sopiva multa istutukseen on Kekkilä Puu- ja pensasmulta tai Kekkilä Havu- ja rodomulta. Istutusväli on 4-5-m.

Hopeakuusi ei tarvitse säännöllistä leikkaamista. Mahdolliset kilpalatvat poistetaan kevättalvella. Keväisin taimivaiheessa hopeakuusta voidaan lannoittaa Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella tai Kekkilä Havu- ja rodolannoitteella.

Etsi