Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Hopealanka

Calocephalus brownii / Leucophyta brownii

Hopeanharmaaseen vivahtavan lankamaisen, tiiviin ja pensasmaisen kasvuston tekevä kausikasvi, jota käytetään kesäkukka- ja syysistutuksissa. Lankaköynnös on helppohoitoinen täydennyskasvi kukkivien kasvien rinnalle tai syksyn istutuksia täydentämään. Se sietää viileyttä, mutta ei kestä pakkasta.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

15-25 cm

Värit:

Hopeanharmaat lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Istuta hopealankaa ruukkuistutuksiin täydentämään kesäkukka- tai syysruukkuistutuksia. Hopealanka onkin monikäyttöinen täydennyskasvi helppohoitoisuutensa ja erilaisia olosuhteita sietävänä. Se kestää aurinkoa, lämpöä ja kuivuutta, mutta myös viileyttä. Talven kasvuolosuhteet ja pakkanen ovat hopealangalle kuitenkin liikaa, mutta hopealanka näyttää kuitenkin vielä talvellakin yleensä hyvältä ruukkuistutuksista pilkistäessään.

Istuta Kekkilä Kesäkukkamultaan, Kekkilä Kukkamultaan tai Kekkilä Puutarhamultaan. Kastele kohtuudella ja anna mullan kuivahtaa kasteluiden välissä.

Istuta kesäkukkaistutuksiin täydennyskasviksi, jolloin hopealanka ehtii kasvaa hyvin kokoa kesällä ja saat syysistutuksiin jo valmiiksi näyttävän kasvin. Hopealanka sopii kesäkukkaistutuksissa erityisesti välimerelliseen tyyliin.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.