Hyppää sisältöön
Koristepuut

Hopeavaahtera

(Silverlönn)

Acer saccharinum

Hopeavaahtera_acer_saccharinum

Hopeavaahtera on isokokoinen kaunislehtinen koristepuu. Sen lehdet ovat vaahteroiden tapaan sormiliuskaiset. Lehdet ovat yläpuolelta harmahtavan vaaleanvihreät ja alapuolelta hopeanvalkoiset. Syysväritys vaihtelee vaaleankeltaisesta ruskeaan.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

800-2500 cm

Värit:

Oranssi Keltainen Vaaleanvihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Hopeavaahtera_acer_saccharinum

Vaahtera kasvaa Suomessa 8-25 metriä korkeaksi. Puu on nopeakasvuinen ja sopii yksittäiseksi koristepuuksi tai pieniin ryhmiin. Sen runko on jykevä ja haarautuu matalalta.Leveälatvuksisen puun oksat kasvavat yläviistoon.

Syvään liuskoittuneiden lehtien ruodit ovat punertavat. Nuoret lehdet ovat kellanvihreät.

Puu kukkii toukokuun alkupuolella ennen lehtien puhkeamista. Sarjakukinnot ovat oranssinkellertäviä. Se menestyy kasvuvyöhykkeillä I-III (IV).

Puu menestyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Kasvualustan tulee olla tuore, ravinteikas ja kostea. Sopiva multa on Kekkilä Puu-ja pensasmulta. Istutusväli on 7-10 metriä.

Ensimmäisinä vuosina hopeavaahteraa kalkitaan keväällä Kekkilä Puutarhakalkilla  ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Elokuussa se lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

Suureksi kasvettuaan se pärjää omillaan hoidetussa ympäristössä.

Hopeavaahtera voi olla arka syyshalloille taimena, joten sitä voi suojata harsoin ja peittein tällöin. Hauras ja helposti murtuva puuaines aiheuttaa oksien putoamista esim. märän lumen aikaan. Puun oloa voi helpottaa varovaisella lumen pudotuksella.

Vaahtera ei vaadi säännöllistä leikkaamista. Tarvittaessa se leikataan heinä-elokuussa mahlavuodon välttämiseksi.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.