Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Hovijasmike

(Kungsschersmin)

Philadelphus pubescens ’Tuomas’

Hovijasmike Philadelphus pubescens tuomas

Valkokukkainen, tuoksuva hovijasmike on 3-5 metriä korkea pensas. Rehevä hovijasmike kukkii runsaasti ja näyttävästi heinäkuussa. ’Tuomas’ on pystykasvuinen ja rehevä FinE- lajike, joka on kestävä oloissamme.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

300-500 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-IV

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Hovijasmike Philadelphus pubescens tuomas

Hovijasmikkeella on leveän puikeat, hammaslaitaiset, vihreät lehdet, jotka ovat alta tiheäkarvaiset. Kermanvalkoiset, yksinkertaiset kukat tuoksuvat miedosti. Hovijasmike kukkii runsaasti ja näyttävästi.

Kasvin korkeus on 3-5 metriä ja leveys 3,5 metriä. Se menestyy Suomessa kasvuvyöhykkeillä I-IV. Korkea kasvi soveltuu aidanteeksi, yksittäis- tai ryhmäpensaaksi. Lehdet saavat vaaleankeltaisen syysvärin.

Jasmikkeet viihtyvät ja kukkivat parhaiten aurinkoisella tai puolivarjoisalla kasvupaikalla. Varjossa kukinta jää niukaksi. Kasvi pitää tuoreesta, runsasravinteisesta ja kalkitusta maaperästä. Sopiva multa on Kekkilä Puu- ja pensasmulta. Istutuskuopan syvyys on 50-60 cm ja leveys 50 cm. Istutusväli aidanteissa on 90-100 cm, ryhmissä 150-200 cm.

Kasvi kasvaa parhaiten ravinnerikkaassa maassa. Keväisin pensaat kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla. Pari viikkoa kalkituksen jälkeen lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Hovijasmike-pensaita nuorennetaan poistamalla vähitellen vanhimpia oksia. Vuosittain voi poistaa 3-5 oksaa. Sopiva leikkaussää on maalis-huhtikuun suojasäät. Vanhimmat, korkeimmat ja vähiten kukkivat oksat poistetaan pensaan keskeltä tyveä myöten. Oksien typistäminen ei ole suositeltavaa, sillä se tekee kasvusta luutamaisen.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.