Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Huonelehmus

(Rumslindssläktet)

Sparmannia africana

huonelehmus Sparmannia africana Kekkilä

Huonelehmus on ikivihreä huonekasvina käytetty pensas, jolla on näyttävä, raikkaanvihreä lehdistö. Kasvi kukkii kevättalvisin-keväisin valkoisin kukin. Huonelehmus on nopeakasvuinen viherkasvi, jonka voi kasvattaa puumaiseksi tai reheväksi pensaaksi.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

50-100 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Multa:

Kukkamulta

huonelehmus Sparmannia africana Kekkilä

Kasvin suuret, herttamaiset lehdet ovat vaaleanvihreät ja pitkäruotiset. Lehtiä voi peittää huopakarvoitus. Kukinto runsasnuppuinen sarjakukinto. 2 cm kokoisissa, valkoisissa kukissa on kaunis keltainen tai punainen hedekimppu. Heteet taipuvat kosketuksesta sivulle paljastaen emin. Yleensä kukinnan jälkeen latvus haarautuu kahdeksi oksaksi. Kauneimmillaan huonelehmus on kaksivuotiaana. Nopeakasvuinen, sillä keväinen pistokas voi syksyllä olla jo puolimetrinen.

Viihtyy aurinkoisessa ja valoisassa paikassa, mutta ei liian lämpimässä. Kasvi ei siedä tuulta, joten sitä ei voi suositella ulos vietäväksi kesäisin. Nopeakasvuisuutensa vuoksi sen multa vaihdetaan joka vuosi, tarvittaessa kaksikin kertaa vuodessa. Mullaksi sopii Kekkilä Kukkamulta.

Kasvi vaatii runsaan kastelun, se saa olla päivittäistä. Kasvi ei kestä seisovaa vettä, joten aluslautanen tyhjennetään tarvittaessa. Hetkellinen kuivahtaminen yllyttää kukintaan, mutta juuripaakku ei saa kuivua. Kasvukaudella sitä lannoitetaan Kekkilä Kukkaravinteella tai Kekkilä Kasviravinteella viikoittain.

Huonelehmusta on helppo lisätä latvapistokkaista tai siemenistä.

Etsi