Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Huovinkukka

(Husarknappar )

Sanvitalia procumbens

Huovinkukka Sanvitalia procumbens

Huovinkukka on kesäkukka, joka kukkii runsain, keltaisin, pientä auringonkukkaa muistuttavin kukin. Kukan keskustan väri voi vaihdella lajikkeesta riippuen tummanruskeasta vihreänkeltaiseen. Lehdet ovat tummanvihreät.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

10-20 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Huovinkukka Sanvitalia procumbens

Kasvi sopii käytettäväksi amppeleissa, maanpeitekasvina, reunuskasvina ruukuissa ja parvekelaatikoissa. Se menestyy myös kivikkokasvina. Sen versot ovat rentokasvuiset ja tiheähaaraiset. Pituutta versoilla on 15-30 cm. Korkeutta kasvilla on 10-20 cm. Se kukkii kesäkuusta syyskuuhun saakka.

Kukka menestyy paahteessa, auringossa ja puolivarjossa. Se jaksaa kukkia jopa varjossakin. Se on säänkestävä, se kestää sateen ja tuulen. Syksyisin se kestää myös kylmää. Viihtyy ilmassa ja ravinteikkaassa kasvualustassa. Se istutetaan Kekkilä Kesäkukkamultaan tai Kekkilä Puutarhamultaan. Taimet istutetaan 20-30 cm välein.

Kasvia kastellaan säännöllisesti, mutta se kestää erittäin hyvin myös hetkellistä kuivuutta. Kastelun yhteydessä lannoitetaan miedolla Kekkilä Kesäkukkaravinne-liuoksella.
Se on erittäin helppohoitoinen, kuihtuneita kukkia ei tarvitse nyppiä eikä se ole kovin tarkka kastelun säännöllisyydestä ja lannoituksestakaan.

Etsi