Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Isohöyhenpensas

Fothergilla major

Höyhenpensaan erottaa höyheniä muistuttavista pörröisistä, kermanvalkoisista kukinnoista. Töyhtömäisissä kukissa on hunajainen tuoksu. 'Velho' lajike on saanut FinE-kasvitunnuksen ja on osoittautunut muita lajikkeita kestävämmäksi. Se voi menestyä jopa V vyöhykkeelle asti.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

100-150 cm

Värit:

Valkoinen

Kukinta-aika:

Alkukesä, Kevät

Kasvuvyöhyke:

I-II (III-V)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Lehdet ovat kiiltävät, melko paksut ja tuovat mieleen tervalepän lehdet. Syksyllä pensas värittyy pääosin keltaiseen tai oranssinpunaiseen.

Höyhenpensas on kooltaan varsin kompakti, ja korkeutta sille kertyy metrin verran. Höyhenpensas kukkii ja kasvaa tiiviiksi aurinkoisella paikalla, mutta pensas sietää myös puolivarjon olosuhteita.  Höyhenpensas menestyy kuivassa tai tuoreessa, keskiravinteisessa maassa. Kasvualusta saa olla hapan, joten tätä pensasta voi myös yhdistää esimerkiksi atsaleoiden kanssa.

Höyhenpensas viihtyy kuivahkolla paikalla, eikä juurruttuaan vaadi ihmeellisempiä hoitotoimenpiteitä. Kasvu on kompaktia ja tiivistä eikä pensasta tarvitse leikata. Kuivat ja kuolleet oksat voi poistaa leikkaamalla. Viihtyy happamassa maassa eli ei kalkita.

Yhdistä atsaleoiden ja havujen kanssa.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.