Hyppää sisältöön
Perennat

Isokonnantatar

(Stor ormrot)

Bistorta major

Isokonnantatar Bistorta Major

Isokonnantatar on helppohoitoinen maanpeite- ja aluskasviperenna. Se sopii hyvin myös yksittäin, ryhmiin tai reunuskasviksi. Kasvusto on peittävä ja se kilpailee hyvin rikkakasvien kanssa. Kesä-heinäkuussa kasvi on vaaleanroosa kukinta.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

40-80 cm

Värit:

Ruusunpunainen Vihreät lehdet Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Isokonnantatar Bistorta Major

Isokonnantatarella pystykasvuinen, tuuhea lehdistö. Osa lehdistä on ruusukkeena, osa harvakseltaan varressa. Lehdet ovat soikeat, teräväkärkiset, päältä tummanvihreät, alta sinertävät. Ruusunpunainen tai vaaleanpunainen kukinto on pysty ja tähkämäinen. Kukat ovat pienet. Kasvi kestää vihreänä myöhään syksyyn. lehdistö kasvaa 40 cm korkeaksi, kukkavanat nousevat 80 cm korkeudelle.

Konnantatar on vaatimaton kasvupaikan suhteen, se viihtyy auringosta varjoon. Varjoisalla paikalla kestää myös kuivuutta. Kasvualustan tulee olla syvämultainen ja kalkittu. Konnantatar viihtyy myös savimaassa. Sopiva multa on Kekkilä Perenna- ja ruusumulta. Taimet istutetaan 30 cm välein.

Konnantatar ei tarvitse erityistä hoitoa. Keväisin kasvustot kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Kukkineiden varsien leikkaaminen pidentää kukintaa. Kasvia lisätään jakamalla kasvustot keväällä.

 

Kukkia voi käyttää leikko- ja kuivakukaksi.

Etsi