Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Jalohortensia ’Summer Love’

Hydrangea macrophylla

'Summer Love' on jalohortensian vadelmanpunainen lajike, joka ilahduttaa hortensioiden ystävää. Nuput ovat ensin limenvihreät, mutta kukat avautuvat vadelmanpunaiseksi tai utuisen violetiksi maan happamuuden mukaan. Happamuus tummentaa ja sävyttää kukintoa violettiin.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

80 cm

Värit:

Ruusunpunainen Lila

Kukinta-aika:

Keskikesä, Loppukesä

Kasvuvyöhyke:

I-III (IV)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Valitse jalohortensialle valoisa kasvupaikka, mutta vältä paahdetta ja liiallista aurinkoa. Paahteessa kukinnot voivat nuupahtaa ja kasvi kärsiä kuivuudesta.

Käytä hortensioille tarkoitettua Kekkilän Hortensiamultaa tai happaman maan kasveille tarkoitettua Kekkilä Havu- ja rodomultaa. Multa saa olla kuohkeaa, ravinteikasta ja vettä läpäisevää, mutta silti kosteaa. Hortensiat ovat hallanarkoja, joten taimet kannattaa suojata tarpeen mukaan hallaöiltä. Jalohortensiaa voi myös kasvattaa ruukussa, ja talvettaa kasvin viileässä varastossa tai kellarissa.

Pensas kukkii sekä vanhoilla että uusilla versoilla heinäkuusta syksyyn. Kukinta on runsasta valoisassa paikassa, mutta hortensiat selviävät myös puolivarjossa, jopa varjossa. Varjossa kukinta on vähäisempää. Lehdet ovat raikkaan vihreät. Kasvutapa on tiivis, kompakti ja pyöreä.

Kastele tarpeen mukaan ja tasaisesti ja lannoita säännöllisesti. Jalohortensiat ovat ravinteiden kuin vedenkin suhteen varsinaisia syöppöjä ja juoppoja eli ne tarvitsevat paljon ravinteita ja kosteutta. Talvella versojen suojaus pakkaspeitteellä tai havunoksin edesauttaa edellisen vuoden aikana kehittyneiden kukkasilmujen talvehtimista. Myös loppukesästä tai alkusyksystä annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ auttaa kasvia talvehtimaan ja parantaa seuraavan vuoden kukintaa.

Kukkineiden kukintojen poistaminen saa hortensiaa muodostamaan uusia kukintoja.

Etsi