Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Kameliajasmike

(Kameliaschersmin 'Snowbelle')

Philadelphus x virginalis 'Snowbelle'

Kameliajasmike

Kameliajasmike on 2-3,5 metriä korkea ja noin kaksi metriä leveä, upea, tuoksuvakukkainen yksittäis-, suoja- ja aidannepensas. Pensas kukkii puhtaanvalkoisin, kerrannaisin, suurin kukin heinäkuussa. Kukat tuoksuvat voimakkaasti.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

200-350 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-II

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kameliajasmike

Kameliajasmikkeen oksat ovat ruskeat, jäykät ja pystyt. Tummanvihreät, isohkot lehdet ovat 4-7 cm kokoiset. Pensas kukkii 2-3 viikkoa heinäkuun puolivälissä. Kerrannaiset, vitivalkoiset ja tuoksuvat kukat ovat 3-7 kukan kukinnoissa. Pensaalla on yleensä keltainen syysväri myöhään syksyllä. Kameliajasmike menestyy Etelä-Suomessa vyöhykkeillä I-II.

Kasvupaikaksi kameliajasmikkeelle sopii aurinkoinen paikka ja kasvualustaksi tuore, runsasravinteinen ja kalkittu multamaa. Sopiva multa on Kekkilä Puu- ja pensasmulta. Taimet istutetaan 1,5 metrin, aidanteeseen yhden metrin välein.

Keväisin kamelijasmike kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella.

Vanhat, huonosti kukkivat oksat poistetaan vuosittain vanhasta pensaasta. Yli viisi vuotta vanhat oksat leikataan kevättalvella tai kukinnan jälkeen tyveä myöten. Kameliajasmike sietää alasleikkaukset 20 cm korkeuteen.

Elo-syyskuussa kasvi lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite PLUS+ -lannoitteella.

Etsi