Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Kameliajasmike

(Kameliaschersmin 'Snowbelle')

Philadelphus x virginalis 'Snowbelle'

Kameliajasmike

Kameliajasmike on 2-3,5 metriä korkea ja noin kaksi metriä leveä, upea, tuoksuvakukkainen yksittäis-, suoja- ja aidannepensas. Pensas kukkii puhtaanvalkoisin, kerrannaisin, suurin kukin heinäkuussa. Kukat tuoksuvat voimakkaasti.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

200-350 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Kasvuvyöhyke:

I-II

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kameliajasmike

Kameliajasmikkeen oksat ovat ruskeat, jäykät ja pystyt. Tummanvihreät, isohkot lehdet ovat 4-7 cm kokoiset. Pensas kukkii 2-3 viikkoa heinäkuun puolivälissä. Kerrannaiset, vitivalkoiset ja tuoksuvat kukat ovat 3-7 kukan kukinnoissa. Pensaalla on yleensä keltainen syysväri myöhään syksyllä. Kameliajasmike menestyy Etelä-Suomessa vyöhykkeillä I-II.

Kasvupaikaksi kameliajasmikkeelle sopii aurinkoinen paikka ja kasvualustaksi tuore, runsasravinteinen ja kalkittu multamaa. Sopiva multa on Kekkilä Puu- ja pensasmulta. Taimet istutetaan 1,5 metrin, aidanteeseen yhden metrin välein.

Keväisin kamelijasmike kalkitaan Kekkilä Puutarhakalkilla ja lannoitetaan Kekkilä Kevätlannoite Plussalla.

Vanhat, huonosti kukkivat oksat poistetaan vuosittain vanhasta pensaasta. Yli viisi vuotta vanhat oksat leikataan kevättalvella tai kukinnan jälkeen tyveä myöten. Kameliajasmike sietää alasleikkaukset 20 cm korkeuteen.

Elo-syyskuussa kasvi lannoitetaan Kekkilä Syyslannoite Plussalla.

Etsi

Kysy puutarha-asiantuntijalta

Mietityttääkö jokin kotipuutarhanhoidossa tai Kekkilän tuotteiden käytössä?

 

Vieraile kysymyspalstalla