Hyppää sisältöön
Havut

Kanadanhemlokki

(Hemlock)

Tsuga canadensis

Kanadanhemlokki Tsuga canadensis

Kanadanhemlokki on sirokasvuinen Etelä-Suomessa menestyvä havupuu. Kanadanhemlokin kasvutapa on leveän kartiomainen ja sen oksien kärjet ja latvus nuokkuvat sirosti. Kanadanhemlokilla on tummanvihreät ja lyhyet neulaset.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Varjo

Korkeus:

200-1000 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Kasvuvyöhyke:

I-II

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kanadanhemlokki Tsuga canadensis

Kanadanhemlokki kasvaa monirunkoiseksi 4-6 korkeaksi ja 2-4 metriä leveäksi pikkupuuksi. Hyvin lyhyet, litteät ja kampamaisesti kasvavat neulaset eivät pistele. Pyöreähköt kävyt ovat vain 1-2 cm:n kokoisia.

Puu sopii havuryhmiin tai yksittäiskasviksi. Kanadanhemlokki on suhteellisen hidaskasvuinen. Parhaiten se sopiikin pienten pihojen kasviksi tai metsäisiin, suojaisiin puutarhoihin suurempien puiden siimekseen. Kasvi menestyy kasvuvyöhykkeillä I-II.

Kanadanhemlokki viihtyy varjoisilla ja puolivarjoisilla kasvupaikoilla. Paikan olisi hyvä olla lämmin ja suojaisa. Tuulisesta paikasta se ei pidä.

Puu kasvaa parhaiten runsasravinteisessa, multavassa ja kosteutta hyvin pidättävässä maaperässä. Hemlokit istutetaan Kekkilä Havu- ja rodomulta. Istutuskuoppa saa olla 60 cm syvä ja leveä. Taimiväli on 200 cm.

Kanadanhemlokin talvehtiminen on varmempaa lumipeitteen alla. Vähälumisina talvina lunta voi varovasti lisätä hemlokin ympärille tai suojata se pakkaspeitteellä.

Kanadanhemlokki on arka kevätahavalle, joten se suojataan helmi-maaliskuussa varjostusverkoin.

Keväisin kasvia lannoitetaan Kekkilä Havu- ja rodolannoitteella tai Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella. Elo-syyskuussa annettava Kekkilä Syyslannoite PLUS+ parantaa talvehtimista. Kuivuneet tai paleltuneet oksat leikataan pois, mutta muuten se ei leikkauksia kaipaa.

Etsi