Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Kehäkukka

Calendula officinalis

Kehäkukan Calendula officinalis oranssi kukka Kehäkukat Calendula officinalis

Kehäkukka on perinteinen, yksivuotinen kesäkukka, jota käytetään sekä koriste- että hyötykasvina. Helppohoitoinen kehäkukka kukkii keskikesästä syksyyn keltaisinja oranssein kukin. Kehäkukat kasvavat 20-50cm korkeaksi.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

25 - 50 cm

Värit:

129

Kukinta-aika:

Loppukesä

Kehäkukan Calendula officinalis oranssi kukka Kehäkukat Calendula officinalis

Monikäyttöinen kukka sopii täydennyskasviksi kukkatarhaan ja matalammat lajikkeet ruukkuistutuksiin. Perinteisesti käytetään kasvimailla, jossa se torjuu voimakastuoksuisena ja värikkäänä kumppanuuskasvina tuholaisia. Kukat ja terälehdet voidaan käyttää maustamiseen ja värjäämiseen.

Viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisalla, lämpimällä kasvupaikalla. Ravinteikkaassa ja kosteassa maassa viihtyvä kehäkukka on helppo kasvatettava.

Kasvualustaksi sopii Kekkilä Puutarhamulta. Vanhaa maata voi parantaa muokkaamalla mullan joukkoon esimerkiksi Kekkilä Kevätlannoitetta tai Kekkilä Kasvimaalannoitetta ja Kekkilä Puutarhakalkkia. Kylvetään suoraan kasvupaikalle touko- kesäkuussa. Jotkin lajikkeet hyötyvät lyhyestä esikasvatuksesta. Istutetaan tai harvennetaan 10-15 cm välein. Kukkii 9-10 viikkoa kylvöstä.

 

Kun kehäkukka kylvetään peruskunnostettuun maahan, sitä ei välttämättä tarvitse lannoittaa. Kuihtuneet kukat poistetaan ja kastellaan tarvittaessa.

Kehäkukan terälehtiä käytetään salaatteihin, yrttiteehen, leivontaan ja sahramin tapaan mausteena. Hyvä leikkokukka.

Etsi