Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Kelloköynnös

Cobaea scandens

Kelloköynnös Cobaea scandens

Kelloköynnös on erittäin nopeakasvuinen kesäköynnös, joka kasvattaa tiheälehtisen ja rehevän suojan parvekkeelle tai oleskelupaikalle. Kellomaiset sinivioletit tai valkoiset kukat avautuvat loppukesällä.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

400 cm

Värit:

133

Kukinta-aika:

Loppukesä

Kelloköynnös Cobaea scandens

Ruohovartisen kelloköynnöksen lehdet ovat tummia, alta punertavia ja parilehdykkäisiä. Köynnös kasvaa 2-4 metriseksi. Kasvi kiipeää kärhien avulla ja tarvitsee aina kehikon tai tuen. Kukat ovat aluksi vihertävät ja värittyvät myöhemmin violeteiksi tai valkoisiksi. Kukkien tuoksu on erikoinen ja se houkuttelee hyönteisiä.

Kelloköynnös tarvitsee lämpimän ja suojaisen kasvupaikan. Paikka saa olla aurinkoinen tai puolivarjoinen. Kelloköynnös on keväisin hieman hallanarka, mutta sietää syksyllä melko kylmää.

Kelloköynnös viihtyy ilmavassa ja kosteutta hyvin pidättävässä kasvualustassa. Tällainen on Kekkilä  kesäkukkamulta. Taimia voi istuttaa 50 cm välein.

Kelloköynnöksen istutetaan ulos kesäkuun alussa, hallojen jälkeen.

Kelloköynnöstä kastellaan tasaisesti, sillä se ei siedä kuivahtamista. Heinäkuusta eteenpäin lannoitetaan niukasti. Tällöin kasvu on hillitympää, mutta suuria kellokukkia kehittyy runsaasti elo-syyskuussa.

Kelloköynnöksen kuihtuneet kukat poistetaan säännöllisesti.

Kelloköynnöksen siemenet kylvetään helmi- maaliskuussa kylvömultaan. Taimien kasvettua ne koulitaan omiin ruukkuihinsa Kekkilä Taimimultaan. Taimien kasvettua pituutta niitä voidaan latvoa kerran tai kaksi. Kelloköynnös istutetaan ulos hallojen mentyä.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.