Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Kesädaalia

(Sommardahlia)

Dahlia

Daalia Dahlia hortensis, anemonedaalia Kesädaalia Dahlia hortensis

Kesädaaliat ovat matalakasvuisia, yksivuotisena kasvatettavia kesäkukkia. Kesädaaliat voi kasvattaa itse siemenistä tai kevättalvella myytävistä juurakoista ja niitä myydään alkukesästä saakka valmiiksi kukkivina puutarhamyymälöissä.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-50 cm

Värit:

Punainen Oranssi Ruusunpunainen Lila Valkoinen Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Daalia Dahlia hortensis, anemonedaalia Kesädaalia Dahlia hortensis

Kesädaalioiden lajikevalikoima on erittäin runsas. Sävyjä, kukan muotoja ja lehdistön värieroja on lajikkeissa paljon. Kesädaaliat ovat helppohoitoisia ja näyttäviä kesäkukkia ruukkuihin ja kukkapenkkeihin. Yleensä niiden korkeus on 30-50 cm. Kesädaaliat ovat usein tiiviskasvuisia ja reheviä, puolipallomaisia kasveja. Lehdistö on rehevä ja kiiltävä. Se voi olla raikkaanvihreä, tummanvihreä tai punavihreä.

Kesädaaliat viihtyvät aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Ne ovat hallanarkoja, joten ne kannattaa istuttaa ulos vasta kesäkuun puolella. Syksyllä ne kestävät viileneviä ilmoja kohtuullisen hyvin. Kesädaaliat menestyvät ilmavassa ja ravinteikkaassa kasvualustassa. Sopiva multa on Kekkilä Kesäkukkamulta. Taimet istutetaan 20-30 cm välein.

Kesädaalioita kastellaan tasaisesti, multa saa välillä kuivahtaa kevyesti. Kastelun yhteydessä lannoitetaan säännöllisesti Kekkilä Kesäkukkaravinteella. Kuihtuneet kukat poistetaan.

 

Etsi