Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Kesäpäivänhattu

(Sträv rudbeckia)

Rudbeckia hirta

Kesäpäivänhattu Rudbeckia hirta keltainen kerrottu kukka Kesäpäivänhattu Rudbeckia hirta yksinkertainen oranssi kukka

Kesäpäivänhatulla on suuret ja näyttävät päivänkakkaramaiset keltaiset tai oranssit kukat, joissa on ruskea nappimainen keskusta. Runsaasti kukkiva kesäpäivänhattu on tukevavartinen, pystykasvuinen ja hyvin haarautuva.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20 - 80 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Keskikesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kesäpäivänhattu Rudbeckia hirta keltainen kerrottu kukka Kesäpäivänhattu Rudbeckia hirta yksinkertainen oranssi kukka

Kasvilla on suikeat ja karheankarvaiset lehdet. Kasvi sopii niin ruukkuihin kuin pihan kukkaryhmiinkin. Lajikkeesta riippuen kasvin korkeus on 20-80cm. Lajikkeesta löytyy myös puna- ja punaruskeakukkaisia ja kerrannaiskukkaisia lajikkeita. Kesäpäivänhattu kukkii heinäkuusta syyskuulle.

Se menestyy aurinkoisella tai puolivarjoisalla paikalla ja se kestää jopa paahdetta. Kasvi kannattaa istuttaa avoimelle kasvupaikalle, missä tuuli kuivattaa kasvuston nopeasti sateen jälkeen.

Viihtyy runsasmultaisessa ja –ravinteikkaassa sekä ilmavassa kasvualustassa Ruukkuistutuksissa käytetään Kekkilä Kesäkukkamultaa. Kukkapenkeissä kasvualustaa parannetaan Kekkilä Puutarhamullalla. Istutusväli on lajikkeesta riippuen 20-40 cm.

Kasvi pitää säännöllisestä kastelusta ja lannoituksesta Kekkilä Kesäkukkaravinteella.

Kuihtuneet kukat kannattaa poistaa.

Se saattaa joskus kylväytyä kasvupaikalleen.

Kesäpäivänhattu on hyvä perhoskasvi. Se on kestävä leikkokukka. Se soveltuu kuivakukaksi ja myös siemenkota on kaunis kuivattuna.

Etsi