Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Kirjosoihtuköynnös

(Purpurfackla)

Aeschynanthus marmoratus

Kirjosoihtuköynnös omaa koristeelliset, kuvioidut lehdet. Muiden soihtuköynnösten tapaan tätä kasvia voi kasvattaa hyvin amppelissa. Thaimaan ja Malesian alueella kirjosoihtuköynnös kasvaa epifyyttinä eli päällyskasvina.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

30-60 cm

Värit:

Oranssi Vihreät lehdet Moniväriset lehdet

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kirjosoihtuköynnös nauttii valoista hajavalon kasvupaikalla. Luonnossa se saa valon pääosin puiden latvusten välistä, joten valo on lempeästi hajavaloa. Kirjosoihtuköynnös sietää kuitenkin myös hetkittäistä suoraa paahdettakin. Yleensä itä- ja länsi-ikkunan läheisyydestä voi löytyä sopiva kasvupaikka kirjosointuköynnökselle. Tavallinen huoneenlämpö on sopiva kasvulämpötila. Sen sijaan kirjosoihtuköynnös on kotoisin trooppisista olosuhteista, joissa ilmankosteus on tavallisia huoneolosuhteita korkeampi. Kasvualustaksi sopii Kekkilä Kukkamulta tai Kekkilä Viherkasvimulta.

Koristearvo on lehdissä, mutta myös kukat ovat näyttävät, kirkkaat, oranssinpunaiset.

Kastele kirjosoihtuköynnöstä kohtuudella, mutta älä pidä multaa koko ajan märkänä. Kirjosoihtuköynnös sietää hetkellistä mullan kuivahtamista. Kesällä kastelun on hyvä olla melko säännöllistä, noin kerran viikossa. Talvella kastelua voi vähän vähentää.

Lannoita kerran kuukaudessa kasvukaudella keväästä syksyyn, esimerkiksi Kekkilä Viherkasviravinteella tai Kekkilä Kasviravinteella. Sumuttele ja suihkuttele kirjosoihtuköynnöstä silloin tällöin. Se nauttii trooppisten kasvien tapaan korkeammasta ilmankosteudesta kuin meidän huoneilmamme.

Etsi