Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Korallikaktus

Rhipsalis elliptica

Korallikaktus Huonekasvi kaktus Korallikaktus Rhipsalis elliptica

Korallikaktus kasvaa päällyskasvina Brasilian trooppisissa metsissä. Se selviää muiden päällyskasvien tapaan kohtalaisen pienessä ruukussa ja multamäärässä. Korallikaktus kasvaa samaan tapaan kuin tutummat marraskuun- ja joulukaktukset. Kasvi kukkii usein kevättalvella, pienin kermanvalkoisin kukin.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

40 cm

Värit:

Valkoinen

Kukinta-aika:

Kevät, Talvi

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Korallikaktus Huonekasvi kaktus Korallikaktus Rhipsalis elliptica

Luonnossa kasvaessaan korallikaktus on tottunut saamaan hajavaloa puiden latvusten lomasta, joten älä sijoita tätä korallikaktusta suoraan eteläikkunan paahteeseen. Sopivampi kasvupaikka on valoisa hajavalon kasvupaikka esimerkiksi sisemmällä huoneessa tai ikkunan sivussa tai esimerkiksi pohjoisikkunalla. Paahteisessa, aurinkoisessa paikassa kasvi voi saada lehtiin vioituksena pilkkuja tai kellastumista. Varjossa kasvu hidastuu ja voi olla kituliasta.

Istuta Kekkilän Viherkasvimultaan, jota kevennät Kekkilän Viherkasvisoralla tai Ruukkusoralla. Lehtikaktusten tavoin mullan on hyvä olla ilmavaa ja vettä läpäisevää. Lehtikaktuksille kaktusmulta on sen sijaan liian hiekkapitoista ja vähäravinteista.

Korallikaktus on helppohoitoinen ja sietää hetkellistä kuivuutta. Se tarvitsee kuitenkin aavikoiden kaktuksia enemmän vettä ja säännöllisempää kastelua. Liiallinen kastelu voi aiheuttaa kasvin menetyksen, lehtien ja juurten mätänemiseen. Kasvin koko, ruukun koko, ruukkumateriaali, valo-olosuhde ja ilmankosteus vaikuttavat kastelutarpeeseen ja veden määrään. Anna mullan kevyesti kuivahtaa kasteluiden välissä.

Lannoita Viherkasviravinteella tai Kukkaravinteella. Talvella hyötyy lisävalosta, mutta selviää valoisan ikkunan äärellä hyvin myös ilman lisävaloa.

Etsi