Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Koripaju

(Korgvide)

Sali x viminalis

Koripaju Salix viminalis Kekkilä

Koripaju on pajuihin kuuluva tuuhea, isohko pensas tai pieni puu, joka kasvaa 2–6 metriä korkeaksi. Koristeelliset lehdet ovat pitkiä ja kapeita, yläpuolelta kiiltäviä ja alapuolelta hopeanhohtoisia. Pitkät, notkeat oksat sopivat korinpunontaan.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

200-600 cm

Värit:

Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Kevät

Kasvuvyöhyke:

I-IV (V)

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Koripaju Salix viminalis Kekkilä

Koripaju on nopeakasvuinen pensas, joka vaatii kasvutilaa ympärilleen. 2-6 metrin korkeuden lisäksi se kasvaa leveyttä 2-3 metriä.

Vuosiversot saattavat kasvaa toista metriä hyvällä kasvupaikalla. Sopiikin hyvin esimerkiksi suojaistutukseksi tontin reunoille.

Aluksi versojen väri on harmaa, mutta ne muuttuvat keväällä kellanharmaiksi. Lehdet ovat noin 1 senttimetrin leveitä ja 10-15 cm pitkiä.

Kasvilla ei ole erityistä syysväriä. Kukkii ennen lehtien puhkeamista koristeellisin norkoin.

Kestävä ja terve koripaju menestyy kasvuvyöhykkeillä I-IV(V).

Viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Kasvualusta saa olla tuore ja kostea, jopa märkä ja savinen sekä ravinteikas.

Sopiva multa koripajun istutukseen on Kekkilä Puutarhamulta. Taimet istutetaan 1 metrin välein.

 

 

Tyytyy hyvin vähään hoitoon. Sitä voi tarvittaessa lannoittaa keväisin Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteella ja lisätä taimiväleihin Kekkilä Puutarhamultaa, jos kasvualusta tuntuu köyhtyneen.

Kasvunsäätely leikkauksin on ainoa säännöllinen hoitotyö.

Vanhimmat oksat harvennetaan keväisin, jotta kasvu pysyy elinvoimaisena ja siistinä. Pensas sietää hyvin voimakasta leikkausta. Tarvittaessa kaikki versot voi leikata alas 20 cm korkuisiksi.

Juurtuu erittäin helposti.

Sitä voi lisätä keväisin 30-50 cm pitkistä oksanpätkistä. Vinottain leikatut oksanpätkät istutetaan suoraan maahan upottaen noin 2/3 oksasta. Pistokkaita kastellaan tarvittaessa, jotta ne eivät kuivuisi.

 

Etsi