Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Koristetupakat

Nicotiana sp.

Koristetupakat Nicotiana sp. Koristetupakat Nicotiana sp., läheltä

Koristetupakat ovat rehevärakenteisia ja pystykasvuisia kesäkukkia. Kukat ovat tuoksuvia ja torvimaisia ja värivalikoima on runsas. Kasvia kasvatetaan punaisen ja violetin eri sävyisiä, keltaisina, valkoisina, vihreinä ja oransseina.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20-150 cm

Värit:

129 140 136 131 137

Kukinta-aika:

Keskikesä

Koristetupakat Nicotiana sp. Koristetupakat Nicotiana sp., läheltä

Kasvin vihreät lehdet ovat suuret ja karheapintaiset. 5 cm leveät kukat nousevat kukkavanoissa lehtiruusukkeen yläpuolelle. Sopivat kesäkukkaryhmiin ja ruukkuistutuksiin. Lajikkeiden korkeudet vaihtelevat 20-150 cm. Näyttävät ja korkeat lajikkeet sopivat suuriin ruukkuihin ja kukkaryhmien taustakasveiksi.

Kasvi kukkii runsaasti aurinkoisella ja lämpimällä paikalla ja se kestää paahteenkin. Se sietää hieman sadetta, mutta on hallanarka. Kukinta jatkuu läpi koko kesän, kesäkuusta syyskuulle. Kasvualusta tulee olla läpäisevä, kostea ja runsasmultainen ja -ravinteinen. Kekkilä Kesäkukamulta on sopiva kasvualusta. Ne istutetaan 20-30 cm välein.

Kasvi kastellaan ja lannoitetaan runsaasti. Jokaisella kastelukerralla veteen lisätään Kekkilä Kesäkukkaravinnetta.
Korkeimpia lajikkeita tuetaan tarvittaessa.

Sen kuihtuneita kukkia ei tarvitse välttämättä nyppiä, mutta niiden poisto runsastuttaa kukintaa. Jos kuihtuvia kukkia ei poisteta, kehittyvät siemenet voi kerätä talteen ja kylvää keväällä.

Kasvia saattaa vaivata kirvat. Niitä voidaan torjua suihkuttamalla lehdille 2-3 % mäntysuopaliuosta (2-3 dl mäntysuopaa/10 l vettä). Kukkien terälehdet kärsivät liuoksesta.

Sen kasvatus siemenestä on helppoa, mutta tilaa vievää. Koristetupakan siemenet kylvetään Kekkilä Kylvömultaan maaliskuussa. Ne itävät huoneenlämmössä, jonka jälkeen ne koulitaan Kekkilä Taimimultaan ja kasvatetaan valoisassa ja hieman viileämmässä. Taimet siirretään ulos yöpakkasten mentyä. Taimia kannattaa karaista ennen tätä.

Etsi

Kysy puutarha-asiantuntijalta

Mietityttääkö jokin kotipuutarhanhoidossa tai Kekkilän tuotteiden käytössä?

 

Vieraile kysymyspalstalla